Leestijd: 3 minuten

2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geworden. Niemand had gedacht dat een vleermuisziekte uit China zo’n grote impact zou hebben op de wereld. Hét woord van het jaar 2020 is dan ook ‘anderhalvemetersamenleving’. Het virus heeft ook invloed gehad op Bureau Techniek. In dit artikel kijken we vooruit naar 2021, maar blikken we ook nog even terug op het jaar 2020.

Bureau Techniek begon met hoopvolle vooruitzichten voor het jaar 2020, totdat in maart het COVID-19 virus opdook. Veel bedrijven moesten langer wachten op hun materialen uit landen als Italië, waar het virus als eerste opdook, waardoor het productieproces stagneerde. Hierdoor werd er minder of nauwelijks werk verricht en ook wij, Bureau Techniek, ondervonden een behoorlijke daling in zowel personeel als in de omzet. In deze tijd hielden wij nauw contact met onze werknemers en opdrachtgevers om te kijken waar we konden helpen. Gelukkig hebben we, na een relatief korte periode, weer een stijgende lijn ondervonden en zo zaten wij in de maand mei op ons ‘oude’ niveau van voor de crisis, wat betreft het personeel en de omzet. Deze stijgende lijn bleef: in 2020 hebben wij een groei van 18% in de omzet weten te realiseren ten opzichte van het jaar 2019. Daarnaast hebben wij twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Wij kijken, mede gezien de externe factoren als de coronacrisis, met gepaste trots terug op deze cijfers.

Onze prestaties

Vanwege de mooie prestaties heeft Bureau Techniek in september 2020 een nieuwe vestiging kunnen openen in Heerenveen. De vestiging Heerenveen was een logische stap gezien ons netwerk aan kandidaten en opdrachtgevers. Met deze stap verhogen we onze wervingskracht, wat zorgt voor een hogere klanttevredenheid. Daarnaast hebben we eind 2020 onze nieuwe website gelanceerd met een vernieuwde huisstijl. De nieuwe website vergroot de gebruiksvriendelijkheid voor zowel bedrijven als werkzoekenden en daarnaast ligt er een speciale focus op opleidingen. Wij zijn blij om te zien dat bovengemiddeld veel mensen via Bureau Techniek een vaste baan hebben gevonden. Ondanks de crisis zien wij dat bedrijven onze mensen graag in dienst nemen vanwege de specialistische profielen die wij bemiddelen.

Tot slot zijn wij trots op de uitbreiding van onze opleidingen. Een mooi voorbeeld hiervan is onze samenwerking met DKD Lasopleidingen, om ook zelf opleidingen en vakinhoudelijke cursussen aan te kunnen bieden. Om de ontwikkeling van onze werknemers te stimuleren hebben wij in samenwerking met Base to Work een opleidingsbudget van €2.500,- ter beschikking voor iedere werknemer.

Hoopvol 2021

De vooruitzichten van Bureau Techniek in 2021 zijn veelbelovend. We zien dat de stijgende lijn van de laatste weken van 2020 zich voortzet. Ons doel voor 2021 is om zoveel mogelijk professionals naar een passende, vaste baan te bemiddelen in de techniek. Dit doen we door middel van een korte detacheringsperiode of op basis van werving en selectie. Door de schaarste van functies zien wij als Bureau Techniek dat we veel mensen binnen de technische branche kunnen bemiddelen naar een vast contract. Daarnaast zullen wij ook in het nieuwe jaar blijven streven naar een optimale tevredenheid van zowel de opdrachtgever als de werknemer. Een belangrijke pijler van het nieuwe jaar is de verdere uitbreiding van onze opleidingstak. We hebben de ambitie om een breed scala aan opleidingen aan te bieden in de werkgebieden techniek, industrie en metaalbewerking, zodat al onze werknemers relevant blijven in deze continu veranderende wereld.

We willen graag al onze relaties bedanken voor de prettige samenwerking en wensen iedereen een voorspoedig en gezond 2021!

Artikel delen: