Verhalen van onze professionals

Immy: “Ik was de eerste vrouw die deze functie vervulde maar niemand keek hier raar van op, ik paste er direct tussen.”

Schermafbeelding 2021 06 16 om 17 38 24
Leestijd: 3 minuten

Al van jongs af aan hielp Immy haar vader op de boerderij. Vervolgens heeft ze twee stages gevolgd waardoor ze verliefd werd op de techniek. Toch bleek het lastig om een baan binnen de techniek te vinden. Lees hier hoe we Immy hebben geholpen aan een baan!

De 20-jarige Immy Heijboer uit Dronten is opgegroeid op de boerderij. Als jongste van vier dochters ging Immy altijd mee met haar vader, waar zij hielp op de boerderij en ging sleutelen aan de trekkers. Zo kwam Immy in aanraking met de techniek. Hierdoor heeft ze gekozen om stage te gaan lopen in de autotechniek. “Mijn stage heb ik gevolgd in een garage voor vrachtwagens, hier ben ik weer verliefd geworden op het werken met bedrijfswagens!” Vervolgens heeft Immy in drie jaar de opleiding bedrijfsautotechniek bij Defensie afgerond. Daarna wist ze welke richting ze op wilde gaan: “Ik zocht een plek dichter bij huis én waar het grove werk weer naar voren kwam zoals in de vrachtwagen techniek.” vertelt Immy.

“Ik heb direct mijn contract kunnen tekenen en ben de week daarop gestart.”

“Ik ben eerst zelf op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Dit bleek toch lastiger dan gedacht.” Toen haar oog viel op een interessante vacature van Bureau Techniek, heeft ze meteen gesolliciteerd. Al snel kwam ze in contact met accountmanager Mark Bakker. “Na telefonisch contact met Mark, ben ik langs de vestiging in Kampen gegaan voor een kennismakingsgesprek. Al snel daarna kon ik op gesprek bij het bedrijf waar ik had gesolliciteerd.” Deze functie bleek toch niet helemaal bij Immy aan te sluiten dus ging de zoektocht verder. “Vervolgens kwam Mark met een mooie optie in Swifterbant.” Dit sloot aan bij de opleiding van Immy en was dicht bij haar huis. “Na het sollicitatiegesprek heb ik meteen bij Bureau Techniek mijn contract kunnen tekenen en ben ik de week daarop gestart!”

“Mijn dag vliegt voorbij!”

Inmiddels werkt Immy al een tijdje bij TTS in Swifterbant, hier werkt ze aan trailers van vrachtwagens. Haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit APK’s controleren en het onderhouden en repareren van de trailers en vrachtwagens. Immy heeft het erg naar haar zin: “Het is een gezellig team en ik vind het leuk werk. Ik ben de hele dag bezig met mijn eigen ding en zo vliegt mijn dag voorbij!”

Als vrouw in de techniek

“Het zou goed zijn om meer diversiteit in de techniek te krijgen. Hopelijk krijgen we meer geïnteresseerde vrouwen in deze branche. Het vak leer je namelijk zo!” Tijdens de opleiding zat Immy met alleen maar jongens in de klas. “Je moet een beetje van je af kunnen bijten en even laten zien wat je kan, een stukje bewijzen en daarna is het prima. Ik heb zelf wel eens opmerkingen gehad, maar je hoeft dit maar aan te geven en er wordt naar gehandeld.” Ook tijdens haar werk krijgt Immy positieve reacties als vrouw binnen de techniek. “Ik was de eerste vrouw die deze functie vervulde maar niemand keek hier raar van op, ik paste er direct tussen.”

Specialisatie

Immy krijgt de mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie door middel van cursussen en trainingen. “Op dit moment heb ik contact met Base to Work, samen kijken wij naar de cursus/training die het beste bij mij en de functie past.” Immy volgt momenteel ook een opleiding voor het behalen van haar vrachtwagenrijbewijs. “Uiteindelijk wil ik me ontwikkelen in de specialisatie van cabines of als APK meester, daarnaast heb ik ook interesse in het elektronische gedeelte.”

Wij zijn blij om te zien dat Immy zich verder kan ontwikkelen en het zo goed naar haar zin heeft. Wil jij ook aan de slag binnen de techniek net als Immy? Dat kan zeker! Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee. Daarnaast bieden we samen met Base To Work opleidingen aan om jou een goede start te geven!

Artikel delen: