Nieuws

Bureau Techniek en OpleidingsBedrijf Metaal ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Whats App Image 2021 03 24 at 11 46 17
Leestijd: 2 minuten

Zwolle – Bureau Techniek en OpleidingsBedrijf Metaal zijn een samenwerking aangegaan voor de komende drie jaar. Met deze samenwerking wordt OBM Oost partner van Bureau Techniek voor de scholing binnen de metaal- en maakindustrie.

Tijdens het partnership werken Bureau Techniek en OBM Oost actief samen om nieuwe instroom van technische professionals in de Metaal- en Maakindustrie op de arbeidsmarkt te realiseren en een nauwere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te creëren. Gerwin Peppelman, Directeur OBM Oost: “Lokale en regionale BBL-vacatures blijken niet in te vullen vanuit de reguliere instroom en dat terwijl het totaal aantal BBL studenten via OBM Oost blijft toenemen. Om te blijven voldoen aan voldoende instroom kan Bureau Techniek met haar aanzuigende werking in haar doelgroep hierin een rol vervullen.” Zowel Bureau Techniek als OBM Oost erkennen dat de organisaties complementair aan elkaar kunnen zijn en dit complementaire karakter de basis is om voor de lange termijn met elkaar samen te werken. Beide organisaties zien de waarde van het ontwikkelen van mensen en delen de visie over de manier waarop dit moet gebeuren.

(Om)scholing van professionals

Met een groot netwerk binnen de techniek en het onderwijs verwachten beide partijen veel (toekomstige) professionals te kunnen (om)scholen. Erwin Ketel, Algemeen Directeur Bureau Techniek: “Bureau Techniek is specialist in bemiddelen van professionals in de techniek, waarbij duurzaamheid centraal staat. Voor het opleiden van (toekomstige) professionals werken we samen met diverse partners. We zijn blij dat we middels het partnership met OBM Oost samen kunnen werken aan een grotere instroom in de metaal- en maakindustrie. Bureau Techniek is binnen de samenwerking verantwoordelijk voor de instroom van nieuwe kandidaten binnen het onderwijs waarbij de focus ligt op zij-instromers.”

Kijk voor meer informatie op www.bureautechniek.nl of www.obm-opleidingen.nl.

Artikel delen: