Verhalen van onze professionals

Werken en leren via Bureau Techniek als installatiemonteur

Foto bureactechniek 01
Leestijd: 4 minuten

Als Jonathan uit Sneek met Bureau Techniek in contact komt, werkt hij bij de Gamma als verkoopmedewerker. Daarnaast heeft hij een opleiding Marketing en Communicatie bij het ROC Friese Poort in Sneek gevolgd en behaald. Toch is de techniek hem altijd blijven interesseren en daarom is hij op zoek gegaan naar een mooie uitdaging in de techniek. Zodoende kwam Jonathan in contact met Bureau Techniek.

Eerste contact met Bureau Techniek

Nadat Jonathan gesolliciteerd had, nam Accountmanager Kim Risselada contact op en nodigde hem uit op onze vestiging in Heerenveen voor een kennismakingsgesprek. Jonathan: “Na het kennismakingsgesprek had ik al een goed gevoel bij Bureau Techniek.” In eerste instantie had Jonathan zelf voor ogen om als leerling koelmonteur aan de slag te gaan. Tijdens het gesprek vertelde Jonathan dat hij zijn eigen huis helemaal verbouwd heeft en dit soort verbouwingen erg leuk is gaan vinden om te doen. Zo kwam in het gesprek met Kim naar voren dat een functie als servicemonteur in de installatietechniek toch beter bij Jonathan past. Daarom zijn wij als Bureau Techniek aan de slag gegaan om te kijken naar de mogelijkheden binnen de installatietechniek als leerling servicemonteur. Al snel had Bureau Techniek bij drie potentiële opdrachtgevers gesprekken voor Jonathan geregeld om te kijken wat hem het meeste aansprak in de installatietechniek. Uiteindelijk sloot Installatiebedrijf Hoekstra in Heerenveen het beste aan bij de wensen en ambitie van Jonathan!

Opleiding via Bureau Techniek

Om zich te laten omscholen tot leerling servicemonteur was een opleiding richting de installatietechniek essentieel. De eerste stap hierin was een kennismakend gesprek met een opleidingspartner van Bureau Techniek, het ROC Friese Poort. Tijdens dit gesprek is er goed gekeken naar welke opleiding het beste past bij de ambities en interesses van Jonathan. Hieruit is gebleken dat de BBL-opleiding Service en Onderhoud niveau 3 het beste aansloot. Via Bureau Techniek is Jonathan deze opleiding vervolgens gestart en gaat hij 1 keer in de week naar school. De rest van de week is Jonathan lekker aan het werk bij Hoekstra. Door het volgen van deze opleiding in combinatie met de werkzaamheden in de praktijk is Jonathan zich volop aan het ontwikkelen in de installatietechniek! Op deze manier draagt Bureau Techniek graag bij aan de ontwikkeling van Jonathan.

Dag als servicemonteur

Jonathan heeft het erg naar zin in bij Hoekstra. Jonathan: “Geen dag is hetzelfde als servicemonteur. De ene dag ben je aan de slag op een school, de andere dag ben je bij particulieren aan de slag. De werkzaamheden en duur van de projecten lopen dan ook erg uiteen. Dit maakt het werk heel divers en super uitdagend!”.

Toekomstperspectief

Jonathan is momenteel nog bezig met zijn BBL-opleiding MBO-3 via Bureau Techniek en wil deze graag succesvol afronden. Daarnaast hoopt hij nog lange tijd bij Hoekstra te blijven werken en zich hier verder te specialiseren in het vak van installatiemonteur. Jonathan: “Graag zou ik me op den duur ook verder willen ontwikkelen door verschillende cursussen te volgen. De techniek blijft zich constant ontwikkelen, waardoor je in deze branche nooit uitgeleerd bent.”

Contact met Bureau Techniek

Momenteel heeft Jonathan contact met Jelle Vaartjes. Jelle is namelijk de contactpersoon bij Installatiebedrijf Hoekstra. Jonathan: “Het contact is goed en duidelijk, ik weet bij wie ik terecht kan. Daarnaast is vanaf het moment dat ik in contact ben gekomen tot nu alles goed verlopen. Ook ben ik erg blij met de kans die Bureau Techniek en Installatiebedrijf Hoekstra mij hebben gegeven”.

Artikel delen: