Verhalen van onze professionals

René: “Er was geen betere plek om mij neer te zetten”

Foto Rene
Leestijd: 5 minuten

René: “Er was geen betere plek om mij neer te zetten”

De 27-jarige René Doomen is na zijn 3 studies aan de slag gegaan bij het bedrijf van zijn schoonouders maar dit ging helaas failliet. Hij wilde graag iets blijven doen met zijn studie gamedesign maar hier kon hij niks in vinden. Tot hij in contact kwam met Bureau Techniek! Lees hier zijn gehele verhaal.

René is begonnen met de studie ICT beheerder op niveau 2 en heeft hierna deze studie ook op niveau 3 afgerond. Dit was een mooi opstapje richting de opleiding gamedesign die René heeft afgerond op niveau 4. Na deze studies is hij begonnen bij het bedrijf van zijn schoonouders in de interieurdesign. Hij maakte een 3D model van de ingerichte school, hierin kwam zijn studie mooi terug. Maar helaas ging dit bedrijf failliet en was René werkzoekende in de coronatijd: “Dit was echt verschrikkelijk, bedrijven wilden geen sollicitaties i.v.m. bezoekersbeleid. Daarnaast kan je geen hand geven, ik vind het vreselijk.” Gelukkig kwam René al snel in contact met onze Online Recruiter Lotte Vlug via Indeed.

Orderpicker?

René had wel eens vakantiewerk gedaan bij het bedrijf van zijn zus als orderpicker, dit vond hij ook wel leuk om te doen. “Ik had gesolliciteerd op de functie als orderpicker maar deze was al vergeven. Op een gegeven moment kwam er wel redelijk haast achter want de rekeningen lopen gewoon door. Na nog wat sollicitaties als orderpicker kwam Lotte met het voorstel van Kolf & Molijn dat ze een BIM-modelleur zochten en of dit niet iets voor mij was i.v.m. mijn opleiding.” Dit leek René wel wat en al snel mocht hij op gesprek bij Kolf & Molijn. Dit gesprek beviel van beide kanten goed en dus mocht René op basis van werving & selectie beginnen bij deze specialist in de geveltechniek!

Een dag als BIM-modelleur

“Ik begin ’s ochtends om 8:00 uur, dit kan wel eens wat eerder of later zijn. Dit hangt een beetje af van de mensen om mij heen. Vervolgens start ik mijn laptop en de programma’s die ik nodig heb: Revit, Autocad en Excel. Dan ga ik verder met het model waar ik mee bezig ben.” Vertelt René. Hij legt uit hoe zo’n model wordt gemaakt: “Vanuit de biliotheek, dit is een AutoCAD bestand met alle profielen, ga ik een 3D model maken met Revit. Ik schrijf een formule zodat het model mee schaalt met het uiteindelijke product. Eerst maak ik het kozijn in 3D, hiervan wordt een testkozijn naar de opdrachtgever gestuurd met alle info. Vervolgens krijg ik de architectentekening van het gebouw waar ik het 3D model van het kozijn in plaats waarna het gehele ontwerp opgestuurd wordt naar de opdrachtgever.” Het lijkt dus een vrij eentonige baan maar integendeel vertelt René: “Het is totaal niet eentonig want je bouwt een model op vanuit formules, hier moet je veel over nadenken. Je moet kijken waar je de informatie vandaan gaat halen en of de tekening klopt met de informatie.”

“Het voelt als één grote familie”

Het mooie aan de baan vindt René dat hij zijn opleidingen veel ziet terugkomen: “Ik gebruik veel kennis over 3D-programma’s en programmeren die ik heb opgedaan in de opleiding ICT en gamedesign in dit werk.” Daarnaast is René erg tevreden over Kolf & Molijn want hij heeft het enorm naar zijn zin: “Ik ben in een maand omgeschoold tot het juiste programma en ik heb goede begeleiding gehad van een andere BIM-modelleur. Ik ben bij Kolf & Molijn erg goed ontvangen, iedereen is vriendelijk en het voelt als één grote familie. Het bedrijf sluit helemaal aan, ik heb eerder al iets met hout gedaan maar dat ik dat kan combineren met mijn studies had ik nooit verwacht. Er was geen betere plek om mij neer te zetten!”

“Iedereen ging voor mij aan de slag!”

Ook over Bureau Techniek is René zeer te spreken: “Dit was mijn eerste ervaring met een detacheringbureau, ik had verwacht dat één medewerker bezig gaat voor mij en af en toe iets voorbij ziet komen voor mij. Maar in tegendeel, iedereen ging voor mij aan de slag! Mijn ervaring met Bureau Techniek is zeer positief en ik zou jullie zeker aanraden binnen mijn kring.”

Dromen najagen

In de toekomst hoopt René zijn eigen bedrijf binnen de gamedesign te hebben. Hij is momenteel bezig in zijn vrije tijd met het ontwerpen van een game wat van kinds af aan zijn droom is. Doordat hij dit alleen in zijn vrije tijd doet kan dit nog 5 tot 10 jaar duren. Hij heeft aangegeven bij Kolf & Molijn dat hij stopt wanneer hij genoeg geld heeft en dit vonden ze goed. Het bedrijf vindt het namelijk belangrijk dat iedere werknemer zijn ambities najaagt. “Maar tot die tijd blijf ik zeker bij Kolf & Molijn werken!” vertelt René enthousiast.

Wij zijn erg blij om te zien dat René een baan heeft gevonden waar hij zijn studie goed kan toepassen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Artikel delen: