Verhalen van onze professionals

Martin: “Het contact was super: open en eerlijk”

Martin goed 3
Leestijd: 5 minuten

Martin Reitsma was destijds werkzaam in de trampolinebouw waar hij snel kon doorgroeien van orderbegeleider tot projectcoördinator. Echter door interne wijzigingen paste de werksfeer en wijze niet meer bij hem waardoor de 30-jarige opzoek ging naar een nieuwe uitdaging. Na een kennismakingsgesprek bij Bureau Techniek, mocht Martin al snel op gesprek bij een groot bouwbedrijf waar hij inmiddels al een tijdje met veel plezier werkt. Daarnaast is hij de schoolbanken weer ingedoken om zo zijn kennis over de bouw uit te breiden. Lees in deze blog zijn verhaal!

De affiniteit met de bouw is ontstaan in Martin zijn jeugd: Zijn vader startte een timmerbedrijf in Drachten, dat zich bezig houdt met het (ver)bouwen van woningen. Martin besloot echter om verder te gaan met zijn passie voor sport en volgde de buitensportopleiding. Hij ging aan de slag als snowboardleraar in Oostenrijk en deed daarnaast een duikopleiding. “Omdat beide sporten seizoensgebonden zijn en ook veel in het buitenland plaatsvinden, ging dit gepaard met weinig vastigheid en regelmaat”, aldus Martin. Naast zijn huidige baan sport hij nog wel bijna iedere dag.

Functie als projectleider

Toen Martin via een kennis de kans kreeg om in de bouw te gaan werken, greep hij deze meteen. Al snel groeide hij van orderbegeleider door tot projectcoördinator. Zijn kwaliteiten om alles in goede banen te leiden, kwamen hier goed tot zijn recht. Zowel voor projecten, als voor andere processen binnen het bedrijf, zocht Martin naar oplossingen en nam hij verantwoordelijkheid. De werksfeer en wijze paste helaas minder goed bij Martin, wat hem ook buiten werktijd beïnvloedde.

Contact met Bureau Techniek

Om deze reden was Martin dan ook latent werkzoekend: Wanneer er een mooie uitdaging voorbij kwam, stond hij hiervoor open. Dit was dan ook het geval bij de vacature van werkvoorbereider. Deze zag hij voorbij komen op de website van Bureau Techniek. Hij solliciteerde direct en kwam in contact met Anne van der Kamp: “Het contact was super: open en eerlijk. Tijdens het intakegesprek werden meerdere opties besproken en werd er een kennismakingsgesprek geregeld bij Groothuisbouw in Emmeloord.”, vertelt Martin. In het gesprek met Groothuisbouw werden meerdere functies besproken en ondanks dat Martin hier niet zijn begeerde baan als werkvoorbereider kon vervullen, sprak het aanbod van de functie als planner met doorgroeimogelijkheden hem erg aan.

Doorgroeien

Sinds een half jaar is Martin dan ook werkzaam als planner bij Groothuisbouw. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het plannen en regelen van allerlei zaken achter de schermen, voor de bouw van luxe villa’s. “Geen dag is hetzelfde. Iedere dag ben ik bezig met andere dingen en schakel ik met onderaannemers, leveranciers en collega’s van andere afdelingen”. Daarnaast neemt Martin zelf initiatief om processen te innoveren en efficiënter te maken. Zijn affiniteit met de bouw en zijn capaciteit om alles in goede banen te leiden krijgen in deze functie een vervolg.

Opleiding

Echter wil Martin zichzelf verder ontwikkelen door middel van een cursus, training of opleiding. “Via Bureau Techniek kwam ik in contact met Doorzaam. Samen met een coach hebben we gekeken wat het beste is voor mijn ontwikkeling op persoonlijk gebied en op het werkgebied.” Martin gaf aan vooral zijn kennis over de bouw verder te willen uitbreiden en kwam zo bij de opleiding Techniek bouw en Utiliteit. Nu zit hij, na een aantal jaar, weer in de schoolbanken. “Ik heb erg leuke medestudenten en veel zijn van mijn leeftijd. Iedereen heeft interesse in de bouw en de meesten willen, net als ik, verder doorgroeien naar bijvoorbeeld projectleider of uitvoerder. Het zijn voornamelijk nuchtere Friesen en hier pas ik goed tussen.” vertelt Martin vol enthousiasme.

Inhoud van de opleiding

De opleiding is ook gericht op mensen die een kantoorbaan willen binnen de bouw en hier nog een stuk kennis voor missen. Zo leer je tekening lezen, bouwmethoden en constructies kennen. “De opleiding duurt 7 maanden. Ik moet iedere maandagavond naar school tot 21:30 uur. Aan het eind van de opleiding heb ik een mondeling en praktijk examen. Tussentijds heb ik opdrachten waarvan de cijfers ook meetellen, waardoor niet alles afhangt van de twee examens.” De opleiding gaat Martin prima af: “Het valt me tot nu toe erg mee, ik heb ongeveer 2 uur zelfstudie per week.”

Hecht team

Groothuisbouw is blij met deze ontwikkeling en geven hem dan ook de ruimte en vrijheid voor deze studie. “Ik mag opdrachten maken tijdens het werk wanneer dat mogelijk is.” Martin voelt zich dan ook helemaal thuis binnen het bedrijf: “We hebben een hecht team met een leuke werksfeer. Er wordt goed voor de werknemers gezorgd en alle zaken zijn georganiseerd.” Martin ziet zichzelf nog een lange tijd werken bij Groothuisbouw en is druk bezig met het nastreven van zijn ambitie om verder door te groeien tot werkvoorbereider.

Wij wensen Martin en Groothuisbouw een fijne verdere samenwerking toe! Wil jij ook werken in de bouw? Schrijf je dan in of bekijk onze vacatures!

Artikel delen: