Verhalen van onze professionals

Van je hobby je werk maken? Ramon deed het!

Whats App Image 2022 03 23 at 9 33 02 AM 1 kopiëren
Leestijd: 3 minuten

Groen caravans Nieuwleusen is een gemoedelijk familiebedrijf waar vader en zoon kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Ter uitbreiding van het werkplaatsteam zijn zij op zoek naar een leerling caravanmonteur. Hiervoor schakelt Stefan Groen in december 2021 zijn netwerk in en komt bij Bureau Techniek uit. Na een eerste telefonische kennismaking vindt er een gesprek en rondleiding bij Groen Caravans plaats waarin het bedrijf wordt doorgenomen en de vacature inhoudelijk wordt besproken. De zoektocht start en de vacature wordt geplaatst..

Stefan Groen: ‘’Leuk dat Bureau Techniek de uitdaging is aangegaan, omdat het voor hun ook een nieuw type bedrijf/branche was. Tijdens het eerste gesprek is het gehele traject duidelijk uitgelegd, aangezien het werken met een arbeidsbemiddeling bureau voor ons nieuw was.’’

Ramon is 24 als hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging die aansluit op zijn hobby, het sleutelen aan voertuigen, wat hij aangeleerd heeft gekregen door zijn vader. In zijn zoektocht naar een nieuwe baan komt hij de functie van leerling caravanmonteur tegen op de website van Bureau Techniek. Hij solliciteert en wordt gebeld door Accountmanager Marjolein Korenromp. Vervolgens wordt hij uitgenodigd ter kennismaking op de vestiging in Kampen. Tijdens het intakegesprek wordt besproken wie Ramon is en wat zijn wensen en ambities zijn. Dit sluit aan op de functie bij Groen Caravans in Nieuwleusen en Marjolein besluit het profiel van Ramon met Stefan te delen. Als snel vindt er een sollicitatiegesprek in Nieuwleusen plaats, gevolgd door een tweede gesprek. Beide partijen zijn positief en Ramon is in januari 2022 gestart als leerling caravanmonteur.

Ramon: ‘’Ik vond het fijn dat ik snel werd gebeld naar aanleiding van mijn sollicitatie en dat ik vervolgens werd uitgenodigd voor een gesprek bij Bureau Techniek in Kampen. Dit persoonlijke contact heb ik als prettig ervaren’’.
Het werk bevalt hem erg goed, hij heeft al veel mogen leren. De gemoedelijke en gezellige sfeer die binnen het bedrijf hangt past bij Ramon. De komende tijd is een drukke periode met veel onderhoud aan caravans zodat de caravaneigenaren met een gerust hart op vakantie kunnen. Hij kijkt uit naar de toekomst en wat hij nog meer mag gaan leren bij Groen Caravans.

Ook Stefan heeft het contact met Bureau Techniek als prettig ervaring. ‘We hebben dit traject als positief ervaren en waarderen dat er regelmatig contact en oprechte interesse was, en nog steeds is, om te vragen hoe het gaat’’.

Wil jij ook werken in de techniek? Neem een kijkje op onze website, of bel met Marjolein naar 038-303 03 19.

Artikel delen: