Verhalen van onze professionals

Michel: “Dit heb ik nog nooit gehad!"

Michel bureautechniek
Leestijd: 3 minuten

Stel je voor: door het coronavirus valt jouw baan weg. Wat doe je dan? De 30-jarige Michel van de Grift besloot om te kijken naar een ander vakgebied en kwam dankzij de monteur die zijn boiler kwam installeren uit bij de installatietechniek! Lees hier zijn verhaal.

Michel van de Grift is leergierige man uit Swifterbant. Michel is in 2006 begonnen als productiemedewerker in Nunspeet. Na twee jaar kreeg hij de kans om te beginnen als lijnchef, een verantwoordelijke functie waarin hij leidinggaf aan zo’n 40 personen. Hij was het eerste aanspreekpunt van de inpakafdeling. “Het was onderling erg gezellig”, vertelt Michel. Maar helaas ging het bedrijf vorig jaar failliet vanwege de coronacrisis.

Zoektocht naar werk

Michel ging niet meteen actief op zoek naar een nieuwe baan. Hij vertelt: “Ik ben eerst gaan kijken op het internet naar functies binnen de installatie- en elektrotechniek, maar had me er nog niet echt in verdiept totdat iemand op zolder de boiler kwam installeren. Ik heb de hele tijd meegekeken en een praatje gemaakt met die man en toen dacht ik: ‘dat wil ik later ook kunnen.” Zodoende is Michel zich gaan verdiepen in de installatietechniek. Niet veel later mocht hij op sollicitatiegesprek komen bij een bedrijf. “Uiteindelijk werd er gezegd dat ik te oud ben, toen heb ik me aangemeld bij Bureau Techniek.”

Het proces

"Toen wij zijn aanmelding binnenkregen heb ik een telefonisch intakegesprek gehad met Michel in verband met het coronavirus. Daarna ben ik meteen aan de slag gegaan”, vertelt accountmanager Mark Bakker. Samen komen ze uit bij KWP Installaties BV. “Ik had een heel goed gesprek met de directeur en die gaf aan dat ik wat hem betreft vandaag nog aan de slag kon”, vertelt Michel. Het contact met Mark bevalt hem goed: “Mark hield me op de hoogte van alles. Hij is duidelijk in zijn communicatie en altijd gelijk bereikbaar, dit heb ik nog nooit gehad eigenlijk.”

Helemaal op zijn plek

Michel voelt zich op zijn plek bij KWP. Dit bedrijf is net drie jaar bezig met klussen in de nieuwbouw en het streven is om eind dit jaar het dubbele aantal personeel in dienst te hebben. “Iedereen heeft dezelfde mentaliteit en de meesten willen doorgroeien tot eerste monteur,” vertelt Michel. “’s Morgens word ik bij huis of op een carpool plaats opgepikt door een collega met een werkbus. Wanneer we op locatie zijn, laden we het materiaal uit en gaan we gelijk aan de bak. De ene keer moeten we elektra aansluiten en de andere keer een riool of ventilatiesysteem. Ik ben continu met mijn handen bezig.” Michel heeft eerst een week in de werkplaats gestaan zodat hij kennis heeft over de materialen. “Wat ik daar heb geleerd breng ik ook meteen in de praktijk. Ik krijg een opdracht aangewezen en word zeer vrijgelaten. Wanneer ik hulp nodig heb kan ik altijd iemand roepen, ze hebben liever dat ik tien keer roep, dan helemaal niet” vertelt Michel.

Toekomst

“Ik zie mezelf voorlopig lekker op de bouw werken. Op den duur wil ik zelfstandig werken, net als de man die bij mij de boiler kwam installeren.” Michel hoopt op lange termijn door te groeien naar eerste monteur, zodat hij over een aantal jaar zelf nieuwe jongens meeneemt om zijn kennis over te dragen.

Take-home message

Michel: “Als je écht iets graag wil en ervoor open staat, moet je de kans die je krijgt aanpakken en kijken wat de toekomst gaat bieden. Niets is onmogelijk. Zelf kom ik met 0.0 ervaring in de techniek.”

Artikel delen: