Verhalen van onze professionals

Lars: "Hier zie ik mijzelf werken tot aan mijn pensioen"

BURE artikel succesverhaal lars 02
Leestijd: 3 minuten

Lars ter Heegde is een 63-jarige monteur, die na 30 jaar een baan dichterbij huis zocht. Jarenlange ervaring in een specifieke branche, hoe verloopt dan de zoektocht naar een nieuwe baan?

'Het begon me steeds meer op te breken'

Na de opleiding mavo en de elektrotechniekopleiding VEV is hij begonnen als monteur. De afgelopen 30 jaar heeft hij bij één bedrijf gewerkt als scheepselektromonteur. Hier hield hij zich bezig met het onderhouden en verhelpen van storingen aan elektrotechnische installaties aan boord van drijvend baggermaterieel. Een mooie specifieke werkervaring, waar hij met veel verschillende situaties te maken kreeg. Veel van zijn projecten waren in het buitenland. Lang heeft hij hiervan genoten, maar dit begon hem steeds meer op te breken. Hij was daarom op zoek naar een baan dichter bij huis, zodat hij meer tijd met zijn vrouw, kinderen en vijf kleinkinderen kan doorbrengen.

De zoektocht naar een baan

Bij zijn zoektocht naar een passende functie is Lars in contact gekomen met Bureau Techniek. ‘’Bureau Techniek heeft zelf contact met mij opgenomen. Het eerste contact met Peter was spontaan en hartelijk. Hij nodigde mij uit voor een gesprek op de locatie van Bureau Techniek in Kampen. Samen hebben wij mijn wensen doorgenomen en ook na het gesprek had ik een goed gevoel bij Bureau Techniek”, vertelt Lars hierover. "Ik had al wel eens eerder nagedacht over een baan als monteur technische dienst, maar tijdens dit gesprek werd het echt concreet. Ik kwam erachter dat mijn werkervaring best veel raakvlakken heeft met deze functie." Ook Peter had een goed gevoel bij het gesprek en zorgde ervoor dat Lars een paar dagen later op gesprek kon bij een fabriek als monteur technische dienst. Het gesprek was positief en twee weken later was de eerste werkdag van Lars een feit.

Het werk als monteur technische dienst

“Het goede gevoel is er nog steeds, ik heb het erg naar mijn zin en ik kan goed met al mijn collega’s opschieten. Ik zit nog in het leerproces om de hele fabriek te leren kennen, maar ik krijg alle steun die ik nodig heb. Zo krijg ik altijd uitleg wanneer ik daarom vraag”, vertelt hij over zijn huidige werkgever. “Ik doe alle werkzaamheden op elektrisch gebied voor de machinerie die bij dit proces komen kijken. Verder spring ik ook wel eens bij op werktuigbouwkundig gebied waar nodig. Er is dus genoeg afwisseling.”

Tot aan mijn pensioen

“Ik ben 63, dus ik moet nog 4 jaar. Het bevalt me hier hartstikke goed dus ik zie mijzelf hier werken tot aan mijn pensioen”, vertelt Lars wanneer er gevraagd wordt naar zijn toekomstplannen. Hij hoeft niet verder door te groeien, hij heeft zijn plek gevonden.

Wij zijn blij om te horen dat we Lars aan een leuke baan hebben geholpen waardoor hij niet veel hoeft te reizen en tijd met zijn familie door kan brengen.

Ben jij op zoek naar de functie die bij je past? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Artikel delen: