Verhalen van onze professionals

Een succesvol begin van je carrière na het afronden van je hbo-studie - Klaas Rudmer deed het.

Gespiegeld Binnen Kantoor Klaas Rudmer 8
Leestijd: 3 min

Na zijn hbo-bachelor heeft Klaas Rudmer Vrieswijk de kans gekregen om zijn technische kennis toe te passen in de praktijk en aan de slag te gaan als werkvoorbereider. Via oud-klasgenoot Diederik van vestiging Heerenveen, waren de lijntjes kort. Zo kwam hij in contact met het bedrijf Verkley om daar te beginnen aan zijn eerste uitdaging.

Zijn kennis toepassen in de praktijk

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen, ontwikkelde Klaas Rudmer diverse vaardigheden, zoals het coördineren van operationele processen en teammanagement. Deze kennis past hij toe in zijn nieuwe functie als werkvoorbereider. Hij wordt hierin begeleid door ervaren collega’s, wat hem helpt bij een soepele start in zijn werkzaamheden.

Ons eigen netwerk

Collega Diederik van vestiging Heerenveen heeft het traject van Klaas Rudmer verzorgd. Ze kenden elkaar nog van de studie Technische Bedrijfskunde waar ze klasgenoten van elkaar waren. Diederik is erg enthousiast over het proces met Klaas Rudmer. “Er werd snel geschakeld en binnen een aantal dagen hadden we een paar mooie opties voor Klaas Rudmer”. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor Verkley. “Mooi om te zien hoe je een oude bekende kan helpen aan een nieuwe uitdaging”.

Ook Klaas Rudmers ervaring was positief: ‘’Ik merkte heel erg dat jullie een professionele organisatie zijn in het werven van mensen. Voornamelijk de procedure van het intakegesprek verliep duidelijk en met goede communicatie, wat getuigt van professionaliteit’’ vertelt Klaas Rudmer. Voor Klaas Rudmer is goed contact en vertrouwen essentieel. Op basis van deze positieve ervaring heeft hij na zijn traject zelfs al bekenden van hem aangedragen bij Bureau Techniek voor verschillende functies.

Zelfstandigheid

Klaas Rudmer heeft voor volgende week de opdracht gekregen om een bestelling te plaatsen waarvoor hij zelf alles heeft uitgezocht. Dit is dan ook 1 van de redenen waarom hij bij Verkley aan de slag is gegaan. ‘’De zelfstandigheid die je hier hebt en het plan dat er voor mij klaar lag was heel aantrekkelijk.’’

‘’Wat we altijd zeggen: Binnen Verkley heb je heel veel vrijheid over wat je zelf kunt gaan doen. Wij mogen hele zelfstandige beslissingen nemen en zijn echt een bedrijfje binnen het bedrijf.’’ Klaas Rudmer waardeert dan ook vooral de openheid van het bedrijf om dingen te proberen of om eens met collega’s mee te kijken.

“Zelfs als je iets goed hebt gedaan, bieden ze opbouwende feedback zoals: "Je hebt het op zich goed gedaan, maar je zou het de volgende keer op deze manier kunnen aanpakken." Kortom, ze hebben een nuchtere Friese kijk op zaken, en dat is precies hoe ik het bedrijf zou omschrijven.”

Uitdagende projecten

In Luttelgeest (Flevoland) is Verkley momenteel aan het ontwerpen voor een heel groot tracé ter versteviging voor het elektriciteitsnet, een project waar Klaas Rudmer een belangrijke rol in speelt. Verkley is namelijk gespecialiseerd in het leggen, monteren en testen van kabels en leidingen.

‘’Dat is een heel mooi project dat we hopen te gaan uitvoeren en waar echt van alles bij komt kijken. Hiervoor ben ik bezig om te schouwen en te onderzoeken waar je kunt boren en makkelijk kunt graven, zodat we kunnen beginnen met aanleggen. Dat vind ik een heel mooi project.’’

Zo kan Klaas Rudmer met enthousiasme meerdere projecten opnoemen zoals een centrale in Burgum waar ze hebben geschouwd en het industrieterrein in Dokkum waar ze kabels hebben aangelegd. Verkley legt deze kabels aan voor onder andere: Gas, water, elektra, data, telecom, warmtenetten en openbare verlichting.

Ambitie

Sinds Klaas Rudmer voor het eerst zelfstandig binnen een bedrijf werkt, maakt hij grote stappen in zijn professionele ontwikkeling, voornamelijk door de vrijheid die hij hier ervaart.

Met deze ontwikkeling hoopt hij uiteindelijk door te groeien binnen het bedrijf. ''Ik hoop te kunnen uitgroeien tot projectleider of uitvoerder net zoals de anderen hier op kantoor. Daar hoop ik over een paar jaar ook te staan.’’ Deze ambitie hoopt Klaas Rudmer te bereiken door te ‘doen’ en steeds meer taken zich eigen te maken.

Ben je benieuwd wat voor kansen er in de technische sector liggen na het afronden van jouw studie? Bekijk dan hier onze vacatures of neem contact met ons op.Artikel delen: