Verhalen van onze professionals

Martin heeft zijn werkgeluk weer teruggevonden

IMG 6526 3 1
Leestijd: 3 min.

"Vanaf zijn eerste dag hadden wij meteen het idee dat Martin iemand was waar we wat mee konden. Hij was direct geïnteresseerd en enthousiast over het werk en wij konden merken dat hij al aardig kennis had over bepaalde werkzaamheden'', aldus Tolsma Tanks.

Aan de slag bij Tolsma Tanks

Martin Hazeveld (47 jaar) is getrouwd en vader van twee dochters. In zijn vrije tijd houdt hij van knutselen en bouwen en gaat hij graag naar de sportwedstrijden van zijn dochters. Hij werkt al 8 jaar met metaal. Voordat Martin in contact kwam met Bureau Techniek werkte hij bij een bedrijf waar veel handmatig gedaan werd. Dit kwam aan op veel tilwerk en helaas waren er voor hem geen doorgroeimogelijkheden binnen dit bedrijf.

Bureau Techniek kwam in contact met Martin, doordat hij zijn CV had bijgewerkt op Nationale Vacaturebank. Hij werd uitgenodigd voor een gesprek op de vestiging van Bureau Techniek in Heerenveen en ging in oktober 2021 aan de slag als plaatwerker bij Tolsma Tanks. Tolsma Tanks is specialist in mobiele en stationaire bovengrondse tankbouw en is gevestigd in Heerenveen.

Zijn enthousiasme weer teruggevonden

Momenteel is Martin op contract gegaan bij Tolsma Tanks en hij werkt er meer dan een jaar, voorheen als plaatwerker, momenteel achter de knipschaar. Bij Tolsma Tanks wordt er meer computergestuurd gewerkt, waardoor het werk voor Martin minder fysiek is. ‘’Ik heb nu voldoende mogelijkheden om verder te groeien binnen het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat ik meer plezier in mij werk heb’’, vertelt Martin. Hij ervaart bij dit familiebedrijf een erg ontspannen werksfeer, waardoor hij het gevoel heeft dat hij gewaardeerd wordt. ‘’Ook thuis ervaart mijn gezin dat ik veel meer ontspannen ben buiten werktijd.’’

Martin houdt zich voornamelijk bezig met werkzaamheden bestaande uit knippen en ponsen, maar is daarnaast breed inzetbaar op andere gebieden. Hij weet bijvoorbeeld hoe hij met de CNC-plasmasnijder moet werken en hij is inzetbaar om halffabricaten te lassen. Ook het laden en lossen van vrachtwagens met heftruck of bovenloopkranen, zijn werkzaamheden die Martin kan uitvoeren bij Tolsma Tanks.

Een succesverhaal

Consultant Robin is erg te spreken over het contract van Martin bij Tolsma Tanks. ‘’Het is fijn dat Bureau Techniek heeft kunnen bijdragen aan een technische baan op de lange termijn voor Martin. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat Martin weer met veel enthousiasme naar zijn werk gaat en dit ook invloed heeft op zijn gemoedstoestand buiten werktijd. Elke keer als ik Martin spreek blijft hij ons maar bedanken en geeft hij aan dat hij heel erg blij is met deze stap.’’

Martin zijn leidinggevenden Koert en René spreken ook van een succes, omdat ze ervaren dat Martin zich goed inzet om de werkmethodes eigen te maken, een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en ook graag wil doorgroeien binnen zijn functie. “Martin is een fijne collega om mee te werken, omdat hij iemand is die doorpakt en altijd open staat voor feedback. Hij wil elke dag beter worden en staat ervoor open om meer te leren!’’

Het contact met Bureau Techniek

Martin heeft het contact met Bureau Techniek als heel prettig ervaren. ‘’Het intakegesprek verliep erg vlot, waardoor ik mijn eerste dag ook minder spannend heb ervaren en mij juist gelijk op mijn gemak voelde. Hierbij had ik zeker niet het idee dat ik een nummertje was’’, vertelt Martin. Hij zou iedereen die op zoek is naar een technische baan, zeker aanraden om namens Bureau Techniek aan de slag te gaan!

Het enthousiasme van Martin heeft ons geïnspireerd om hem uit te lichten in een verhaal van professionals. Ook opzoek naar een technische baan met doorgroeimogelijkheden? Bekijk hier ons ruime aanbod aan vacatures!

Artikel delen: