Verhalen van onze professionals

Manuela is trots op haar rol als vrouw in de techniek

Manuela voorkant LR 1
Leestijd: 2 min.

Manuela Ligthart (29) besloot na het afronden van haar studie Vliegtuigonderhoudstechniek een andere weg in de techniek in te slaan. Ze is trots op haar rol als vrouw in de technische sector en merkt dat ze altijd positieve reacties ontvangt, zowel van klanten als collega’s.

Vertrouwen in Bureau Techniek

Hoewel ze aanvankelijk een baan vond in de productie en assemblage, ontdekte ze al snel dat ze haar vakbekwaamheid niet op een praktische manier kon toepassen en dat het werkplezier ontbrak. Op zoek naar een nieuwe uitdaging die beter bij haar zou passen, stuurde Manuela verschillende sollicitaties en kwam ze uiteindelijk in contact met Bureau Techniek.

Tijdens de kennismaking met Bureau Techniek voelde Manuela zich gehoord en merkte ze dat haar wensen en voorkeuren serieus werden genomen. "Omdat ik graag in Zwolle wilde werken, heeft Bureau Techniek twee interessante sollicitatiegesprekken voor me gepland in deze stad. Ik had er vertrouwen in dat ze me naar een geschikt bedrijf zouden sturen", vertelt ze.

Voordeel als vrouw in de techniek

Sinds september werkt Manuela als elektromonteur bij Loohuis Assies in Zwolle. Loohuis Installatiegroep is een solide familiebedrijf met installatiebedrijven in Fleringen, Heeten, Zwolle, Hengelo, Hardenberg, Raalte, Apeldoorn, Almelo, Denekamp en Rheine (D) en daarnaast een advies-, service- en beveiligingsbedrijf. Met meer dan 500 medewerkers bieden ze opdrachtgevers een professionele en geïntegreerde aanpak voor ontwerp, realisatie, onderhoud en beheer van alle technische installaties in woningen, woongebouwen, utiliteitsbouw, retail en industrie. Een familiebedrijf met een historie van meer dan 70 jaar.

De werkdag bij Loohuis Assies begint om 7:15 uur, waarna de elektromonteurs naar verschillende locaties vertrekken. Manuela houdt zich voornamelijk bezig met het onderhoud van cv-ketels, radiatoren, elektrische installaties en het vervangen van meterkasten. Als vrouw in de techniek ontvangt ze altijd positieve reacties, zowel van klanten als collega's. Haar aanwezigheid wordt vaak als verrassend ervaren, waardoor soms de communicatie met klanten gemakkelijker verloopt.

Diversiteit om haar heen

Het meeste waardeert ze bij Loohuis Assies de vriendelijke en informele werksfeer. "Bij Loohuis Assies maakt het niet uit welke leeftijd, afkomst of achtergrond mijn collega's hebben binnen de technische sector; je krijgt hier het vertrouwen en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen", legt ze uit. Deze ervaring motiveerde haar zelfs om in februari aan het Deltion College een nieuwe opleiding in Elektrotechniek te gaan volgen!

Toekomstbestendig succes

Manuela heeft als doel haar opleiding af te ronden en voor een langere periode bij Loohuis Assies te blijven werken. Dit ziet er veelbelovend uit, aangezien haar opleiding in een versneld traject wordt aangeboden. Ze hoopt haar opleiding succesvol af te ronden en een vast contract te krijgen bij Loohuis Assies.

Manuela heeft het contact met Bureau Techniek als prettig en helder ervaren. “Ik weet bij wie ik binnen Bureau Techniek terecht kan en krijg snel antwoord op mijn vragen, of het nu gaat om administratieve zaken of om mijn opleiding. Er wordt snel actie ondernomen.”

Heeft het verhaal van Manuela jou geïnspireerd om ook een opleiding in de techniek te volgen? Bekijk dan hier het aanbod voor een passende opleiding.

Artikel delen: