Verhalen van onze professionals

Binnen slechts één week kon Joost al aan de slag als Monteur Technische Dienst!

Joost voorwebsite
Leestijd: 4 min.

Joost Blankvoort (59) heeft een rijke en gevarieerde loopbaan. Hij begon zijn carrière op de kunstacademie, maar vond uiteindelijk zijn weg naar verschillende banen en ervaringen. Zo heeft hij gewerkt als telefonist bij KPN, ontwerper en voorman in de geluidsindustrie. Vervolgens heeft hij maar liefst twintig jaar als zelfstandig monteur in de scheepsbouw gewerkt, waar hij veel voldoening uit haalde. Vanwege de fysieke belasting van zijn werk ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging en binnen één week kon hij al aan de slag!

Op zoek naar afwisseling

Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe baan besloot Joost zijn kansen te vergroten door op diverse functies te solliciteren. Zijn aandacht werd getrokken door de advertentie van Bureau Techniek op Indeed, waardoor hij enthousiast solliciteerde voor de functie van Monteur.

Online recruiter Ayoub (vestiging Heerenveen) merkte zijn sollicitatie op en nam direct contact op met Joost. De daaropvolgende maandag werd Joost uitgenodigd voor een intakegesprek op de vestiging en dinsdag kon hij al op gesprek bij een bedrijf. De dag na zijn gesprek koppelde Joost terug dat deze vacature niet helemaal aansloot. “Naar mijn idee was deze functie voor mij te eentonig, ik had behoefte aan meer afwisseling in mijn werk.” Direct stelde de collega’s bij Bureau Techniek een andere optie voor, ditmaal voor de vacature van Monteur Technische Dienst bij Snijtech.

Snijtech is een full service snijbedrijf en een toonaangevende toeleverancier van scheeps- en jachtbouw en constructie-industrie. Ze beschikken over een gevarieerd en modern machinepark, waarmee ze vrijwel alle soorten metaalbewerkingen kunnen aanbieden.

Direct op zijn gemak

Joost was al bekend met Snijtech vanwege zijn eerdere ervaring in de scheepsbouw. “Ik kende Snijtech al vanuit het perspectief van de kant, maar niet als werkgever. Omdat ik al bekend was met het bedrijf, voelde ik mij direct op mijn gemak tijdens het gesprek en liet ik alles gewoon op mij afkomen.” Het gesprek met Snijtech klikte volgens Joost direct vanaf het eerste moment. Zijn achtergrond in de scheepsbouw en zijn passie voor reizen zorgden voor een soepel verloop van het gesprek.

Op dezelfde dag kreeg Joost al de mogelijkheid om de volgende dag al te beginnen bij Snijtech. Hoewel hij zijn enthousiasme nauwelijks kon bedwingen, werd er samen besloten dat het praktisch was om te starten in een nieuwe week. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, complimenten voor het snelle schakelen van Bureau Techniek,” zei Joost.

Wederzijds vertrouwen

Op zijn eerste werkdag voelde Joost enige spanning vanwege de hoeveelheid nieuwe informatie die op hem afkwam in zijn rol als Monteur Technische Dienst. Gelukkig kreeg hij een persoonlijke rondleiding door alle 7 gebouwen van Snijtech en ontving hij duidelijke instructies om met de werkzaamheden te kunnen beginnen. Aangezien deze functie voor een tijdje onbezet was geweest, waren er veel openstaande taken die Joost direct kon oppakken. Binnen zijn functie houdt hij zich bezig met het onderhouden, repareren en verbeteren van technische systemen, machines en apparatuur. Dit kan bijvoorbeeld een kapot lampje zijn, maar ook een machine die niet meer functioneert.

“Snijtech past goed bij mij, omdat het afwisselende werk erg goed bij mij past en de collega’s zijn erg open, geïnteresseerd en positief.” Er heerst een wederzijdse vertrouwensband en vrijheid binnen het bedrijf, waardoor ik veel zelfstandigheid heb en ook ruimte krijg om mijn eigen ideeën en veranderingen in te brengen. Als ik hulp nodig heb, kan ik altijd rekenen op ondersteuning van collega’s of externe hulp. Hoewel Joost op de hoogte is van de geplande werkzaamheden, krijgt hij soms ook last minute taken die moeten worden uitgevoerd. “Ik ben graag bezig en in deze functie is er altijd wat te doen.”

Met een positieve instelling voor nieuwe uitdagingen gaat Joost vol enthousiasme naar zijn werk. Omdat hij een echt ochtendmens is, staat hij graag een uur eerder op, zodat hij uitgerust en op tijd op zijn werk kan zijn!

Persoonlijk contact

Ondanks het snelle proces heeft Joost het contact met Bureau Techniek als persoonlijk en zorgvuldig ervaren. “Ik raakte erg enthousiast omdat Ayoub actief bezig was om iets moois voor mij te regelen en meteen met mogelijkheden aan de slag ging. We waren goed op elkaar afgestemd tijdens onze gesprekken en ik voelde mij echt begrepen. Daarom had ik volledig vertrouwen in het hele proces naar een nieuwe baan.” Als Joost mensen tegenkomt die ook werk zoeken in de techniek, zou hij ze met een positieve en enthousiaste houding doorverwijzen naar Bureau Techniek.

Blijven ontwikkelen

Bij Snijtech hoopt Joost de kans te krijgen om tot aan zijn pensioen te blijven werken. “Het bedrijf ondergaat momenteel veranderingen met automatisering van nieuwe machines en nieuwe werkwijzen, wat betekent dat het werk zal veranderen en ik mee moet bewegen. Hoewel dit uitdagingen met zich meebrengt, zie ik het ook als nieuwe kansen en wil mijzelf graag verder ontwikkelen binnen het bedrijf. Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de groei en het succes van Snijtech.”

Heeft het verhaal van Joost jou aan het denken gezet om ook zo snel aan de slag te gaan? Bekijk dan hier het aanbod voor een passende baan!

Artikel delen: