Nieuws

Bureau Techniek en #welovesociety gaan de samenwerking aan voor gelijke arbeidskansen

Bureau techniek werving selectie professionals
Leestijd: 1 minuut

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt, dat is waar Bureau Techniek voor staat. Wij selecteren alleen op functierelevantie eisen bij de werving en selectie van professionals voor openstaande vacatures. Dit houdt in dat er bij het selecteren van de juiste professional niet wordt geselecteerd op ras, leeftijd, zwangerschap, geslacht of geloofsovertuiging, maar op kwaliteiten. Daarnaast is het discriminatie statement basis voor onze processen. Ter ondersteuning van dit statement heeft Bureau Techniek #welovesociety als speciale partner gekozen ter ondersteuning op dit gebied.

Bureau Techniek heeft #Welovesociety gekozen als speciale partner ter ondersteuning op dit gebied. Om het selecteren op kwaliteiten te stimuleren, traint #welovesociety de accountmanagers van Bureau Techniek in het herkennen en bewust worden van stereotypen en de daarbij horende vooroordelen. Op deze wijze krijgen alle sollicitanten dezelfde kansen en krijgt de werkgever de professional die het beste bij de vacature aansluit, omdat er is geselecteerd op functie relevante eisen.

Bewust van vooroordelen tijdens werving en selectie

"Wij trainen de accountmanagers van Bureau Techniek om bewust te worden van vooroordelen tijdens de werving en selectie. Voor een groot deel houdt dit in dat accountmanagers werkgevers bewust maken van onbewuste vooroordelen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een opdrachtgever een aanvraag doet voor een jong iemand. In eerste instantie lijkt dit onschuldig, maar de eis is irrelevant voor de functie en dus leeftijdsdiscriminatie. Door de juiste reactie en het stellen van de goede vragen kan een accountmanager de werkgever inzicht verschaffen en bijdragen aan het terugdringen van discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij helpen Bureau Techniek hiermee en uiteindelijk zorgt dit voor de beste sollicitant voor de werkgever", aldus Anouk Hegeman, trainer van #welovesociety namens het College voor de Rechten van de Mens.

Heb jij het idee dat jij wordt beoordeeld op eisen die irrelevant zijn voor de functie? Laat het ons direct weten, dan nodigen wij jou uit voor een persoonlijk gesprek.

Artikel delen: