Verhalen van onze professionals

Bertran: “Ik ben blij dat ik gewacht heb op de juiste baan”

BUREAU_TECHNIEK_bemiddeling_werving_en_selectie_Bertran
Leestijd: 3 minuten

Van medewerker houthandel naar monteur bij een verpakkingsbedrijf: Bertran is één van onze professionals die zijn plek helemaal heeft gevonden.

“Ik ben ontzettend blij dat ik zo kieskeurig ben geweest en heb gewacht op de juiste baan."

Bertran van het Ende is een 39-jarige techneut in hart en nieren. Na de afronding van zijn mbo-opleiding Motorvoertuigentechniek gaat hij meteen aan het werk. Daarnaast volgt hij de opleiding industrieel verfspuiten. Bertran is de afgelopen twee jaar werkzaam geweest als allround medewerker bij een houthandel. “In mijn vrije tijd kijk ik het liefst naar filmpjes over de techniek, voornamelijk filmpjes over draai- en freesbanken”, vertelt hij vol passie.

Bertran: "Ik heb lang rondgekeken"

Toen zijn baan bij de houthandel stopte heeft Bertran met verschillende bedrijven contact gehad en is hij langs diverse organisaties geweest. “Ik heb lang rondgekeken, want ik wilde een bedrijf met een fijne sfeer. Ik verveelde me niet thuis dus ik was vrij kieskeurig”, vertelt hij. In de tussentijd zat Bertran zeker niet stil en hielp hij een vriend met het restaureren van oldtimers.

Een goed aansluitende baan

Via een vriend, die al ingeschreven stond bij Bureau Techniek, is Bertran in contact gekomen met Bureau Techniek. Bureau Techniek kwam goed over op Bertran: “Na goed telefonisch contact ben ik naar vestiging Kampen gegaan voor een kennismakingsgesprek met Peter Brummel. Peter is een zeer sympathieke man die regelmatig contact opneemt. Ik heb in een moeilijke periode gezeten, Peter toonde veel medeleven en begrip. Bureau Techniek heeft gezorgd voor een baan die heel goed bij mij aansluit.” Na een positief sollicitatiegesprek heeft Bertran vervolgens een paar uurtjes meegewerkt om te kijken of de werkzaamheden aansloten. Dit was het geval en hij is op basis van werving en selectie direct in dienst getreden bij het bedrijf als monteur. Nu maakt hij halffabricaten die verder in het proces in elkaar worden gezet.

Typisch wat voor mij

“Ik ben ontzettend blij dat ik zo kieskeurig ben geweest en heb gewacht op de juiste baan. De werkzaamheden zijn typisch wat voor mij, veel sleutelwerk. Verder is de sfeer goed. Het zijn een stelletje mafkezen bij elkaar en daar pas ik precies tussen!”, vertelt Bertran enthousiast. “Peter neemt regelmatig contact met me op om te kijken of mijn nieuwe baan bevalt, maar ik heb mijn plek gevonden!” Bertran heeft nu een jaarcontract bij het bedrijf en treedt daarna in vaste dienst.

Kansen

Bertran wil hier lang blijven werken en ziet ook meer kansen liggen. “Er zijn hier veel doorgroeimogelijkheden, ik hoop daarom uiteindelijk alle afdelingen onder de knie te krijgen. Het liefste groei ik door als servicemonteur, zodat ik aan de apparaten kan werken die ik nu klaarmaak.”

Wij, als Bureau Techniek, vinden het belangrijk dat mensen op de goede plek terecht komen en we zijn blij dat Bertran het zo naar zijn zin heeft. Wil jij, net als Bertran, ook werk doen waar je blij van wordt? Neem dan contact met ons op!

Artikel delen: