Verhalen van onze professionals

Bert: “Ik hoop hier tot aan mijn pensioen te werken”

Dolfsma
Leestijd: 3 minuten

Als Bert uit Dronten in contact komt met Bureau Techniek, werkt hij bij een bedrijf in de beveiligingsbranche als AutoCAD tekenaar. Daarnaast heeft hij een opleiding Autotechniek gedaan bij het Almere College. De techniek heeft hem altijd al aangetrokken. Bert: “Ik denk dat de techniek gewoon bij me past. Ik was vroeger al als kleine jongen in de motorsport actief, sleutelen aan brommertjes en crossmotoren.’’

Het eerste contact met Bureau Techniek

Na tweeënhalf jaar in dienst te zijn bij zijn werkgever besloot Bert om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Bert: “Het werk als AutoCAD tekenaar is hartstikke leuk werk, maar ik was opzoek naar iets anders.’’ Nadat Bert zijn cv geüpload had op werkzoeken.nl, nam consultant Lotte Vlug contact op met Bert en nodigde hem uit op onze vestiging in Kampen voor een kennismakend gesprek. Tijdens het gesprek vertelde Bert op zoek te zijn naar een functie met meer afwisseling als werkvoorbereider/calculator. Daarom zijn wij als Bureau Techniek aan de slag gegaan om te kijken naar de mogelijkheden die aansloten bij de wensen van Bert. Al snel had Bureau Techniek een aantal potentiële opdrachtgevers voor Bert geregeld, Bert besloot via Bureau Techniek bij twee opdrachtgevers op gesprek te gaan om te kijken welk bedrijf en welke functie hem het meest aansprak. Uiteindelijk sloot Dolfsma Dakbedekking en de functie die door hen werd aangeboden het meeste aan bij de wensen en ambities van Bert.

Aan de slag bij Dolfsma Dakbedekking

Vanaf het eerste moment had Bert het beste gevoel bij Dolfsma Dakbedekking. Bert: “Ik had een gesprek met Jeroen (algemeen directeur bij Dolfsma Dakbedekking), daar heb ik bijna twee uur gezeten. In dit gesprek hebben we over van alles gesproken, waardoor Jeroen er goed uit kon filteren of ik binnen Dolfsma pas. Binnen Dolfsma Dakbedekking heerst een no-nonsense mentaliteit, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Daar houd ik wel van.’’ Bert houdt zich binnen Dolfsma Dakbedekking hoofdzakelijk bezig met calculeren en een deel werkvoorbereiding. Daarnaast maakt Bert tekeningen voor dakvlakken, werkt hij de planning uit voor de diverse projecten en houdt hij zich bezig met AutoCAD tekenen. Bert: “De ambitie die ik heb uitgesproken bij Bureau Techniek om breder bezig te zijn dan in mijn vorige functie, past hier bij Dolfsma perfect.’’

Toekomstperspectief

Bert heeft het naar zijn zin en hoopt nog een lange tijd te werken bij Dolfsma Dakbedekking. Bert: “Ik ben inmiddels 56 jaar en ik verwacht dat ik met 67 jaar met pensioen mag. Ik hoop hier tot aan mijn pensioen te zitten.’’

Artikel delen: