Verhalen van onze professionals

Tim: “Zonder Bureau Techniek had ik deze functie nooit gevonden.”

Tim succesverhaal
Leestijd: 3 minuten

Door fysieke klachten moet Tim op zoek naar een andere functie. Hij heeft een brede interesse, wat zijn zoektocht niet makkelijker maakt. Tim komt in contact met Bureau Techniek, die hem verder helpt naar een functie die bij hem past.

Tim van der Starre is 24 jaar oud. Hij heeft een brede interesse. ICT, mechanica, autotechniek, elektrotechniek: in zijn werk houdt hij zich bezig met het oplossen van storingen, het herplaatsen van specials en daarnaast een stukje werkvoorbereiding in het magazijn. Vanwege fysieke klachten moet hij helaas stoppen en gaat hij op zoek naar een nieuwe functie.

De zoektocht

Zijn brede interesse in de techniek maakt de zoektocht niet direct makkelijker, want waar begin je bij de zoektocht. Tim vertelt: “Ik had voor mezelf wel duidelijk dat ik in mijn nieuwe functie creativiteit en uitdaging wilde. Het werk moet mij vooral leuk lijken, dat is het belangrijkst!” Hij start zijn zoektocht via internet en komt uiteindelijk op de website van Bureau Techniek terecht, waar hij een interessante functie ziet staan.

"Bureau Techniek keek naar de mogelijkheden die wél zouden aansluiten"

Al snel komt Tim in een gesprek met Peter erachter dat deze functie niet de beste match is. “Samen namen wij de functie door en ik kwam erachter dat de functie toch anders was, dan dat ik van tevoren had voorgesteld. Peter keek direct naar mogelijkheden die wél goed bij mij zouden aansluiten en zo kwamen we uit bij de functie van software/elektromonteur. Hij regelde het snel en ik kon binnen een paar dagen al op gesprek bij het bedrijf. Zij hebben echt voor de juiste koppeling gezorgd. Zonder Bureau Techniek had ik deze vacature nooit gevonden.”

Het werk als software/elektromonteur

Inmiddels werkt Tim al een aantal maanden als software/elektromonteur. Hij houdt zich bezig met het programmeren en identificeren van onder andere lichtsturing. Tim: “Mijn werk is een vorm van automatiseringstechniek. Het leuke aan deze functie is dat elk project anders is en dit maakt elke dag een uitdaging. Je bent steeds op een andere plek aan het werk en hiervoor heb ik een auto van de zaak gekregen, die ik ook privé kan gebruiken. De organisatie is informeel, maar zeker professioneel.”

"Elke dag is een nieuwe uitdaging"

Tim zit op zijn plek en hoopt zich verder te ontwikkelen in het vak. Gevraagd naar zijn toekomst vertelt hij: “Er is veel ruimte om me te specialiseren in deze functie. Wat dat betreft kan ik hier zeker oud worden. De komende tijd ga ik aan de slag met verschillende modules om nog beter te worden in deze functie.”

Wij zijn blij dat we Tim kennis hebben laten maken met de functie Software/Elektromonteur en dat hij tevreden is met deze match. Bureau Techniek helpt jou ook graag met het vinden van de beste match dus neem snel contact met ons op!

Artikel delen: