Verhalen van onze professionals

Osiris: ''Van lasser naar lasrobotoperator''

Osiris foto 1
Leestijd: 3 minuten

Osiris Marcuñé is 50 jaar geleden geboren op Aruba en woont al bijna zijn hele leven in Nederland. De afgelopen 14 jaar heeft hij met veel plezier gewerkt als TIG-lasser, waar hij zich bezighield met het lassen vanaf tekening van diverse aluminiumconstructies voor kleine projecten. Vanwege een reorganisatie bij het bedrijf kwam de functie van Osiris helaas te vervallen en moest hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Benieuwd naar zijn zoektocht? Lees dan snel verder!

Door de reorganisatie kwam Osiris in een onzekere periode terecht. Hij moest op zoek naar een nieuwe baan. Hij begon met het schrijven van sollicitatiebrieven en kwam in contact met Bureau Techniek. Osiris vertelt: ‘’Ik vond het erg spannend om iets nieuws te zoeken, omdat ik lang bij hetzelfde bedrijf heb gewerkt. Samen met mijn vrouw ben ik sollicitatiebrieven gaan schrijven, maar ik vond dit erg moeilijk om te doen. Dit was namelijk helemaal nieuw voor mij. Ik was dan ook erg blij dat Marjolein snel contact met mij opnam om me verder te helpen. Ze nodigde mij uit voor een gesprek op de vestiging en had veel begrip voor mijn situatie. Het contact was erg spontaan en open.”

De zoektocht

Tijdens het gesprek kon Osiris zijn kwaliteiten goed toelichten: ‘’Ik heb mooie ervaring met het TIG-lassen van aluminiumconstructies. Tijdens het gesprek heb ik dit uitgebreid met Marjolein doorgenomen. We kwamen er echter al snel achter dat ik deze kwaliteiten niet bij elk bedrijf kan toepassen. Er zijn maar een aantal bedrijven die met deze lastechnieken werken. Vandaar dat we ook andere functies hebben doorgenomen, waar ik mijn kwaliteiten ook zou kunnen toepassen.”

De switch

Marjolein legde de schakel tussen de werkervaring van Osiris en de functie van lasrobotoperator. Vanwege zijn ervaring als lasser zou hij hier goed kunnen aansluiten. Osiris vertelt hierover: “Zelf had ik nog niet aan deze functie gedacht, maar het leek mij wel erg leuk. Ik ben op gesprek geweest bij het bedrijf. Vervolgens heb ik een proeflas gelegd en tot slot een proefdag gedraaid. Het was een intensief traject, maar hierdoor wisten wij wel van beide kanten dat deze functie uitstekend bij mij past. Dit geeft zekerheid en hier was ik naar op zoek!’’

Lasrobotoperator

Op dit moment is Osiris inmiddels een aantal maanden aan het werk als lasrobotoperator. Hij vertelt: “Ik mag achter de robot staan en ik kan daarnaast lassen met metaal!” Ook het bedrijf zelf spreekt hem erg aan. “Je mag meedenken over processen en er wordt samen gekeken naar verbeteringen. Ze zijn meedenkend en dat geeft mij rust.’’ Ook het bedrijf is positief over Osiris en wanneer dit bij beiden kanten blijft is de intentie om een vast dienstverband aan te bieden. Osiris ziet zichzelf hier lang werken, hopelijk zelfs tot zijn pensioen. Hij zou in de toekomst graag verdiepende opleidingen willen volgen om nog breder inzetbaar te zijn.

Het is fijn om te zien dat Osiris zijn plek heeft gevonden als lasrobot operator. Ben jij net zoals Osiris op zoek naar een volgende stap in jouw carrière? Neem dan contact met ons op en wij starten samen de zoektocht!

Artikel delen: