Verhalen van onze professionals

Kadir jaagt zijn droom in de autotechniek weer na

Kadir Argün LR 5
Leestijd: 3 min.

Even leek Kadir zijn droom in duigen te vallen; vanwege Corona kon hij tijdens zijn opleiding Autotechniek helaas geen stageplek vinden. Noodgedwongen moest hij op zoek naar werk en kwam met Bureau Techniek in contact. Tijdens het intakegesprek verscheen hij niet alleen, maar had hij ook zijn broer meegenomen.

Passie voor autotechniek

Kadir Argün (20) had vanaf kleins af aan al de wens om aan de slag te gaan als automonteur. Hij droomt ervan om groter te worden in de autosector en een eigen garage met showroom te openen. In zijn vrije tijd is hij dan ook graag bezig met het taxeren en repareren van auto's. Helaas raakte zijn droom op een zijspoor, omdat hij tijdens zijn mbo niveau 2-opleiding geen stageplek kon vinden vanwege Corona. Kadir besloot te stoppen met school en op zoek te gaan naar een passende baan.

Vestigingsmanager Roelof-Jan kwam in contact met Kadir via zijn vader. Toen hij op 1 februari werd uitgenodigd voor een intakegesprek, kwam hij niet alleen maar had hij ook zijn broer meegenomen. Beide broers waren gestopt met hun opleiding en weer op zoek naar een mooie baan in de autotechniek. Dezelfde maand was Kadir al bemiddeld naar een passend bedrijf; hij mocht aan de slag als leerling automonteur bij Wensink in Harderwijk.

Op de juiste (werk)plek

Op dit moment werkt Kadir al 6 weken in de werkplaats van Wensink Mercedes-Benz Cars. Je bent bij de vestiging in Harderwijk aan het juiste adres als je op zoek bent naar een Mercedes-Benz personenauto of je huidige voertuig toe is aan onderhoud of reparatie. Kadir houdt zich bezig met het monteren, demonteren en het diagnosticeren van verschillende bedrijfswagens. Het bevalt hem tot nu toe erg goed en hij voelt zich al helemaal thuis in de werkplaats. Er hangt een gezellige sfeer en zijn collega's zijn erg over hem te spreken. "We hebben Kadir er graag bij, omdat het echt een harde werker is", aldus zijn collega Maarten.

Een dubbel succesverhaal

Roelof-Jan is erg tevreden over de bemiddeling van Kadir naar een passende baan in de autotechniek. “We hebben Kadir leren kennen als een technische jongen die weer een nieuwe kans verdiende in de autotechniek. Ik vind het mooi om te zien dat Kadir met veel plezier weer bezig is met zijn passie en zichzelf daarbij binnen Wensink kan ontwikkelen tot zelfstandig monteur”, vertelt hij.

Kadir is blij dat hij destijds zijn broer heeft meegenomen naar het intakegesprek bij Bureau Techniek. Niet alleen omdat zijn broer ook bemiddeld is naar een passende baan in de autotechniek, maar ook omdat hij nu mooi elke ochtend afgezet kan worden door zijn broer. Kadir heeft zijn liefde voor het vak weer teruggevonden en is blij zichzelf weer te kunnen ontwikkelen. Wellicht start hij in de toekomst met een opleiding in de autotechniek.

Het contact met Bureau Techniek

Kadir zou anderen ook adviseren om namens Bureau Techniek aan de slag te gaan! Hij heeft het contact met Bureau Techniek als erg goed ervaren en vindt het fijn dat alles snel wordt opgepakt en geregeld.

Het verhaal van Kadir en zijn broer heeft ons geïnspireerd om hem uit te lichten in een verhaal van professionals. Ken jij net als Kadir ook iemand die op zoek is naar een duurzame, technische baan? Stuur hier een bericht of neem contact of met onze vestigingen!

Artikel delen: