Wat houdt vacatures elektrotechniek bij Bureau Techniek in?

Op zoek naar een baan in de elektrotechniek? Nog maar net aan de slag als elektromonteur of al jaren ervaring, voor een nieuwe uitdaging ben je bij Bureau Techniek aan het juiste adres. Bij ons vind je vacatures elektrotechniek op mbo niveau, maar ook vacatures elektrotechniek op hbo niveau. Elektriciteit is tegenwoordig belangrijker dan ooit tevoren en elektromonteurs zijn dan ook overal. Weet jij wel raad met stroom, bedrading, elektrische installaties enz.? Dan is een vacature in de elektrotechniek écht wat voor jou!

Wat houdt werken in de elektrotechniek in?

Elektromonteurs, elektriciens, monteurs elektrotechniek, het valt allemaal binnen de noemer elektrotechniek. De werkzaamheden binnen de elektrotechniek zijn enorm variërend en hangen sterk af van het bedrijf en de functie waarin je werkzaam bent. In de basis werk je als elektrotechnicus aan elektronische installaties, die ervoor zorgen dat er elektriciteit beschikbaar is. Dit gebeurt op allerlei locaties en op allerlei verschillende niveaus. Denk aan meterkasten, koelkasten, maar ook aan grote elektrische bedrijfsinstallaties tot zelfs windmolens.

Binnen de vacatures elektrotechniek zijn verschillende functietakken zichtbaar. Ten eerste wordt vaak onderscheidt gemaakt tussen junior elektromonteur, medior elektromonteur en senior elektromonteur. Als elektricien houdt je je bezig met laagspanningsinstallaties, dat zijn installaties waar de stroom vanuit het hoog- en middenspanningsnet naar toe is gedistribueerd. Laagspanning vind je onder andere in de groepenkast in een woning. Je bent als elektricien vaak een echte allrounder, je kunt bijvoorbeeld werk verrichten bij de stroomvoorziening van renovatieprojecten, nieuwbouwprojecten of bij productiefaciliteiten. Daarnaast kun je als elektricien aan de slag gaan als storingsmonteur, je gaat dan langs bij particulieren of bedrijven om daar storingen te verhelpen.

Werken in de elektrotechniek wat voor jou?

Elektriciteit is overal en dat maakt dat we altijd op zoek zijn naar professionals in de elektro. Mensen die werkzaam zijn in de elektrotechniek moeten flexibel zijn, een servicegerichte houding hebben en goed kunnen communiceren. Verder is het belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, maar dat je als het er op aan komt ook een echte teamplayer bent. Ook is het natuurlijk erg belangrijk dat je over technisch inzicht beschikt. Heb jij dit allemaal in huis? Check dan zeker eens onze vacatures elektrotechniek.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je een relevante opleiding hebt gevolgd en kennis van zaken hebt. Je kunt vaak aan de slag als elektromonteur als je een opleiding servicemonteur elektrotechniek, infratechniek, monteur elektra, of een vergelijkbare opleiding hebt gevolgd. Zie je een leuke elektro vacature op onze website, maar weet je niet zeker of jij hiervoor geschikt ben. Bel, app of mail ons even en dan kijken we gewoon even met je mee!

Waarom kiezen voor Bureau Techniek?

Bureau Techniek is een specialist in de technische sector. Met ons grote netwerk, vormen wij de schakel tussen de opdrachtgever en de juiste kandidaat. Wij zijn het detacheringsbureau voor technici in Midden- en Noord Nederland. Naast een goede match met de juiste werkgever, vinden wij het bij Bureau Techniek erg belangrijk dat we onze kandidaten de ruimte voor ontwikkeling bieden. We zijn gespecialiseerd in het opleiden van technisch personeel, door ons ruime aanbod cursussen, opleidingen en trainingen.

Ben jij elektrotechnicus en op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Of wil je eens vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden voor jou? Kom dan eens bij ons langs, of bel, mail of app ons met jouw vraag!