Verhalen van onze professionals

Wouter: “Bureau Techniek heeft mij écht op de goede plek geplaatst.”

BURE succesverhaal wouter
Leestijd: 2 minuten

Interesses veranderen en zo kan een werkgebied waar je altijd van hebt gedroomd, toch minder passend zijn dan verwacht. Zo ook bij Wouter Sollie.

Wouter begint zijn loopbaan met de opleiding ICT-beheerder mbo-niveau 4. Na het afronden van zijn studie, maakt hij een beroepskeuzetest om zo een goede vervolgkeuze te maken. Uit de test komt de opleiding hbo Elektrotechniek en hij start dan ook met deze voltijdstudie. Vervolgens gaat hij aan de slag als hardware engineer. Gedurende deze periode komt hij erachter dat hij steeds minder plezier heeft in zijn hobby, omdat zijn hobby veel overeenkomsten heeft met zijn huidige werk en studie.

"Het was steeds minder leuk om dit in mijn vrije tijd te doen"

Wouter: "Thuis vind ik het leuk om bezig te zijn met het installeren van hardware. Zo ben ik momenteel bezig met het maken van de verlichting in een schaalmodel van een T1 Volkswagenbus, die ik wil bedienen via een schakelaar. Verder ben ik een app aan het ontwikkelen die mijn tv kan aansturen in mijn zelfgemaakte cinema. Doordat ik bij mijn vorige werk veel bezig was met vergelijkbare werkzaamheden, vond ik het steeds minder leuk om dit nog in mijn vrije tijd te doen. Dat vond ik erg jammer. Ik was daarom op zoek naar een functie waarin ik me breed zou kunnen ontwikkelen. Zo kon het installeren van hardware weer een hobby van mij worden."

"Ik wilde snel duidelijkheid, omdat er een bruiloft op de planning stond"

"Ik was al een tijdje op zoek naar iets nieuws en ik wilde eigenlijk snel duidelijkheid hebben, omdat ik een bruiloft op de planning had staan", vertelt Wouter. Wouter komt in contact met Bureau Techniek. Hij vertelt: "Ik was al met veel bedrijven in gesprek geweest, maar Bureau Techniek was de enige die naar mijn wensen luisterde. Ik heb nog een hoop te leren en ik was dan ook op zoek naar een bedrijf met een interne opleiding. Samen met Peter Brummel, mijn contactpersoon bij Bureau Techniek, hebben we verschillende mogelijkheden doorgenomen. Vervolgens heeft hij ervoor gezorgd dat ik op gesprek mocht komen bij een organisatie voor de functie storingsmonteur. Peter is erg energiek en zijn reacties zijn snel en duidelijk. Dit is precies zoals je het contact zou willen."

"Ik weet niet wat de dag brengt"

Wouter start na een goed gesprek bij het bedrijf en tijdens de rondleiding krijgt hij de machines te zien waarmee hij komt te werken. Wouter: "Ik ben blij met de functie van storingsmonteur. Met deze functie kom ik met veel grotere elektronische machines in aanraking dan voorheen. Ik werk in de ploegendienst, maar dit is geen probleem voor mij. Het werk is erg divers. Zo kan ik ‘s ochtends starten met zes storingen en ben ik in de middag bezig met onderhoud. Samen met een team van vier andere collega’s gaan we aan de slag en hier ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het elektrotechnische deel. Bureau Techniek heeft mij écht op de goede plek geplaatst." Over raakvlakken met zijn vorige werk vertelt Wouter: "Er is mij wel eens gevraagd om een back-up van een systeem te maken vanwege mijn achtergrond en om mijn kennis te delen over de netwerkinrichting. Zo komt mijn kennis op gebied van ICT toch nog een beetje van pas. Ik heb nog een hoop te leren en hier is gelukkig alle gelegenheid voor. Zo ben ik de komende tijd nog wel bezig met een nieuwe cursus om mij zo verder te ontwikkelen in het nieuwe vakgebied!"

Wij zijn blij dat Wouter een functie heeft gevonden, waardoor hij zijn hobby weer met veel plezier kan uitvoeren. Wil jij net als Wouter een stap maken naar een ander vakgebied? Laat het ons weten! We gaan samen op zoek naar de beste optie voor jou.

Artikel delen: