Verhalen van onze professionals

Sevrin maakte de carrièreswitch van chef-kok naar badkamermonteur

Foto website
Leestijd: 3 min.

Sevrin van Reekum (49) heeft dertig jaar lang in de horeca gewerkt, waar hij is doorgegroeid van leerling naar chef-kok. Naast zijn taken in de keuken kreeg hij ook de kans om keukens van nieuwe horecazaken te ontwerpen en in te richten, om zo het werkproces in de keuken zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Helaas bracht de pandemie de horecasector tot stilstand, wat resulteerde dat Sevrin thuis kwam te zitten. De nieuwe vrijheid was iets wat hij de afgelopen twintig jaar niet had ervaren.

Van keuken naar sanitair

Sevrin ontwikkelde een passie voor techniek doordat hij samen met een vriend regelmatig carports en schuttingen plaatste. Bovendien ervaarde hij hoe het was om weekenden en feestdagen vrij te zijn, wat hem de wens gaf om zijn werk in de horeca achter zich te laten. Deze combinatie bracht hem ertoe om op zoek te gaan naar een functie als keukenmonteur.

Onze collega Daan van de Bureau Techniek vestiging in Harderwijk nam contact op met Sevrin om telefonisch de mogelijkheid van een baan als badkamermonteur met hem te bespreken. Sevrin was direct enthousiast en na zijn intakegesprek begin februari werd al snel duidelijk dat zijn motivatie en vaardigheden perfect pasten bij de functie van leerling badkamermonteur bij Molenaar Badkamers

Bij Molenaar vinden ze het belangrijk dat je zo lang mogelijk van je eigen huis kunt genieten. Het is de plek waar jij je thuis voelt, waar je geniet van familie en vrienden om je heen en waar je altijd wilt blijven. Met hun toekomstbestendige badkamers maken zij dat mogelijk. Met kwalitatieve producten, zonder hak- en breekwerk en in een mum van tijd plaatsen ze een comfortabele badkamer waar je nu en in de toekomst van geniet. Daar word je blij van en daar doen zij het voor.

Alle kneepjes van het vak

Na een succesvol sollicitatiegesprek en een meeloopdag halverwege februari waren zowel Sevrin als Molenaar Badkamers zeer enthousiast. Sindsdien is Sevrin aan het werk bij Molenaar Badkamers en leert hij in de praktijk alle fijne kneepjes van het vak. De overstap naar badkamermonteur was voor hem snel gemaakt. “De werkzaamheden zijn te vergelijken met die van een keukenmonteur en bij beide wordt er lekker met de handen gewerkt”.

Sevrin voelt zich aangetrokken tot het werk als badkamermonteur vanwege de grote mate van vrijheid die hij ervaart. “Er is bijna niemand die je op de vingers kijkt, hierdoor kan ik mijn eigen manier van werken volgen en ervaar ik veel zelfstandigheid”, legt hij uit. Hij werkt samen met een collega als duo en kan goed met hem overweg. Bij Molenaar Badkamers werd Sevrin hartelijk ontvangen en zijn collega’s zorgen voor een prettige werkomgeving, waarin hij elke week nieuwe dingen leert. Het team bij Molenaar Badkamers is eveneens enthousiast over Sevrin’s toewijding en gezellige aanwezigheid.

Omscholing naar de techniek

Dankzij zijn eerdere kluservaring kon Sevrin het omscholingstraject vrij gemakkelijk doorlopen. “Pas tijdens mijn eerste meeloopdag bij Molenaar kon ik echt ervaren hoe het is om als badkamermonteur aan de slag te gaan”, merkt hij op.

De vaardigheden die hij heeft opgedaan tijdens zijn carrière in de horeca, zoals snel schakelen en probleemoplossend denken, zijn zeer waardevol gebleken. Als chef-kok heeft hij geleerd om altijd een stap vooruit te kijken en in te kunnen spelen op mogelijke consequenties. “Ik ben van mening dat deze vaardigheden ook erg relevant zijn in mijn huidige werk bij Molenaar.”

Het contact met Bureau Techniek

Het contact met Bureau Techniek heeft Sevrin als prettig ervaren. Er was meteen een goede klik met contactpersoon Daan, en hij waardeert nog steeds het fijne contact dat ze hebben. Als er een gelegenheid zou zijn, zou hij anderen zeker aanraden om zich om te scholen naar het technische vakgebied. “Het vereist echter wel inzicht en fysieke kracht,” voegt hij toe.

In de toekomst ziet Sevrin zichzelf doorgroeien naar de rol van Allround Badkamermonteur en heeft de intentie om dit werk voor de rest van zijn leven te blijven doen. Hij is vastberaden en gemotiveerd om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen en een expert te worden in zijn vakgebied.

Heeft het verhaal van Sevrin jou geïnspireerd om ook een carrièreswitch te maken naar de techniek? Twijfel niet en neem hier contact op met één van onze vestigingen bij jou in de buurt!

Artikel delen: