Verhalen van onze professionals

Kevin's ontwikkeling van staalboer tot vakbekwame montagemedewerker

Kevin Steinz Groothuisbouw LR 8
Leestijd: 3 min.

Kevin heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een échte technische professional en daarmee was hij al goed op weg binnen de technische arbeidsmarkt. Maar na jarenlang gewerkt te hebben in staalconstructie en loodgieterswerk, was hij toch op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij hij het liefst met zijn handen aan de slag kon! Tijdens zijn zoektocht naar een geschikte baan kwam Kevin al snel in contact met Bureau Techniek.

Van alle (technische) markten thuis

Kevin Steinz (29) is vanaf zijn 20e al werkzaam in de technische sector. Zo heeft hij vijf jaar in de staalconstructie gewerkt en daarna anderhalf jaar in loodgieters/installatiewerk. Hij genoot enorm van werken met staal, maar had destijds helaas geen doorgroeimogelijkheden bij deze werkgever.

Kevin besloot dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging en deelde zijn CV op Indeed om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Binnen een halve dag ontving hij maar liefst 40 reacties, waaronder een berichtje van Bureau Techniek. Zo kwam Kevin in contact met Robertinus en mocht hij op gesprek komen op de vestiging in Heerenveen. Tijdens dit intakegesprek kwam naar voren dat Kevin voor vele dingen open staat, waarbij het werken met zijn handen wel iets was wat hij graag zou willen terugzien in zijn werk. Er werden meerdere functies en opdrachtgevers besproken en zo kwam Groothuisbouw naar voren. Hij mocht starten met een proefweek en hieruit bleek dat de werkzaamheden hem erg goed bevielen. Ook vanuit Groothuisbouw waren ze enthousiast en zodoende werd hem een baan aangeboden.

Zelfstandige werkplek

Kevin werkt momenteel al meer dan een jaar als Montagemedewerker bij Groothuisbouw in Emmeloord. Groothuisbouw bouwt huizen in heel Nederland, aangepast aan de persoonlijke wensen en voorkeuren van de klant. Ze geven de mogelijkheid om zelf het type woning te kiezen en tot in de puntjes te bepalen in welke uitvoering, kleurstelling of maatvoering het huis wordt gebouwd. Kevin startte zelf op de afdeling Specials, waar grote daken in elkaar worden gezet en is vervolgens doorgestroomd naar de afdeling Dakkapellen, waar hij momenteel zelfstandig werkt op zijn eigen werkplek binnen de werkplaats.

Met een goed gevoel aan het werk

De werkzaamheden waar Kevin zich mee bezig houdt tijdens zijn werk, zijn het timmeren en zagen van verandadaken en erkers en het infrezen van kolommen. "Ik hou ervan om bezig te zijn met verschillende werkzaamheden, dit maakt het werk erg gevarieerd en zo is niet elke dag hetzelfde," aldus Kevin. Hierdoor maakt het voor hem niet uit met welk been hij uit bed stapt, als het werk maar leuk is dan gaat hij er met een goed gevoel heen.

Voorafgaand had Kevin geen verwachtingen van Groothuisbouw, maar het eerste gesprek met productieleider Marcel Hutten heeft ervoor gezorgd dat hij zich vanaf de eerste week direct op zijn gemak voelde. "Er heerst een goede werksfeer, mijn collega's zijn heel sympathiek en de communicatie met iedereen is altijd erg persoonlijk en open", vertelt hij.

Productieleider Marcel Hutten is erg te spreken over Kevin: "Hij was een echte staalboer, maar heeft zich heel goed ontwikkeld tot montagemedewerker. Kevin doet het erg goed en het is een leuke gast om erbij te hebben."

Het contact met Bureau Techniek

Kevin heeft het contact met Bureau Techniek als erg aangenaam ervaren en heeft nog steeds een goede connectie met contactpersoon Robertinus. "Het contact met Bureau Techniek was mijn eerste goede ervaring met een detacheringsbureau," vertelt Kevin tot slot.

Het verhaal van Kevin bij Groothuisbouw heeft ons geïnspireerd om hem uit te lichten in een verhaal van professionals. Ben jij ook op zoek naar een baan in de bouw? Schrijf je hier in of vind jouw baan tussen onze vacatures!

Artikel delen: