Verhalen van onze professionals

Bernlef: “Ik denk dat er hier een hele mooie toekomst voor mij ligt!”

Foto Bernlefkopie
Leestijd: 2 minuten

Wat doe je als je een mooie functie hebt, maar lange dagen maakt en dit ten koste gaat van je hobby? Bernlef besluit om zijn baan op te zeggen en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. In dit artikel lees je hoe zijn zoektocht is verlopen!

De 29-jarige Bernlef van der Werf gaat na afronding van zijn mbo-opleiding Milieukunde aan de slag als boormeester. De functie gaat gepaard met lange dagen, waardoor hij veel weg is van huis. Bernlef komt steeds minder toe aan het uitoefenen van zijn vele hobby’s, als tennissen, vissie, gitaar spelen en spelletjes doen met vrienden. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en komt al snel in contact met senior accountmanager Robertinus Reitsema.

Snel schakelen

"Tijdens het eerste gesprek kwam Robertinus met opties die goed aansloten bij mijn opleidingsachtergrond en werkervaring. Robertinus ging direct voor me aan de slag en had al snel contact had met het eerste bedrijf, Remon Service BV. De volgende dag al, werd ik gebeld met het nieuws dat ik langs mocht komen voor een sollicitatiegesprek", vertelt Bernlef. Uit het eerste gesprek blijkt dat het een goede match is en Bernlef begint in maart 2020 bij Remon Service BV. Bernlef: "Er zat slechts één week tussen het eerste contact met Robertinus en mijn eerste werkdag bij Remon Service BV.” Hij ervaart het snelle schakelen met Robertinus dan ook als zeer prettig.

Remon Service BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in bronboringen, aardwarmte en waterbehandeling. Bernlef vervult hier een veelzijdige functie in de tekenkamer als calculator, tekenaar en werkvoorbereider. Ondanks dat Bernlef niet veel ervaring had, waren zijn motivatie en leergierigheid de doorslaggevende factor voor Remon Service BV en wilden zij Bernlef graag de kans bieden om zich verder te ontwikkelen in een nieuw vakgebied. Bernlef is erg blij met deze nieuwe uitdaging en kan ook nog een gedeelte van zijn opleiding toepassen. Zo vertelt hij: "Mijn opleiding was gefocust op het werkveld waarin ik vervolgens aan de slag ging, maar dit bleek toch niet goed bij mij te passen. Door Bureau Techniek heb ik de functie gevonden die goed bij me past én waarin ik mijn kennis toch nog kan toepassen.”

Een mooie toekomst

Bernlef heeft zijn plek gevonden bij Remon Service BV. “Binnen het bedrijf zijn er korte communicatielijnen en er hangt een informele sfeer. De directeur loopt regelmatig even binnen voor een grapje en een praatje. Ik heb zeer flexibele werktijden, ik krijg hier waardering voor mijn werk en positieve feedback van collega’s”, vertelt Bernlef. Hij geeft aan dat hij met name het team en de afwisseling in het werk erg leuk vindt en verwacht daarom hier nog jaren werkzaam te zijn: “Ik denk dat er een mooie toekomst voor mij ligt bij Remon”, aldus Bernlef.

Wij hopen dat Bernlef nog jaren deze nieuwe functie kan blijven uitoefenen. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je aan een baan waar je net zoveel plezier aan beleeft als Bernlef!

Artikel delen: