Wat houdt vacatures machinebouw bij Bureau Techniek in?

In de machinebouw, houd je je zoals de naam al zegt, bezig met de productie en onderhoud van complexe machines. Je bent als machinebouwer vaak de schakel tussen engineers en de werkvloer. Het onderhoud, de modernisatie en het bouwen van machines behoren tot jouw belangrijkste verantwoordelijkheden. Als machinebouwer steek je de handen graag uit de mouwen en schrikken technische vraagstukken jou niet af. Op zoek naar een functie als bijvoorbeeld: monteur machinebouw, field service engineer of machinebouwer? Check dan eens onze vacatures machinebouw!

Vacatures machinebouw

Als machinebouwer kom je veelal terecht in bedrijven die zich volledig richten op de productie van machines. In deze machinefabrieken wordt vaak gewerkt aan specifieke machines, voor een bepaalde sector. Bijvoorbeeld voor in de medische sector, deze apparatuur is vaak erg precies en heeft dan ook hoge kwaliteitseisen. Als machinebouwer moet je daarom uitdaging zien in het bouwen van gecompliceerde machines. Verder werk je als machinebouwer zowel zelfstandig als samen met een team aan projecten.

De variatie in bedrijven waar je als machinebouwer terecht kan komen is enorm. In Nederland zijn de meeste machinefabrieken specialisten op een bepaald vlak. Denk hierbij dus bijvoorbeeld aan de medische industrie, de productie van beveiligingsinstallaties, klimaatbeheersingsinstallaties en natuurlijk ook de zuivelindustrie. Als monteur ben je veel bezig met het aansluiten, bekabelen en testen van machines. Je moet handig zijn in het aflezen van technische tekeningen, want op basis van deze tekeningen stel je machines samen. Het werk van een machinebouwer is vaak afwisselend, maar dit is natuurlijk erg functie-afhankelijk.

De machine-industrie is een technische sector die ook enorm belangrijk is voor de economie. Machines verouderen en dit betekent dat de kwaliteit verslechterd, dit zorgt ervoor dat er constant vernieuwd en geïnnoveerd moet worden. De technologie die gebruikt wordt is dan ook steeds geavanceerder. Daarnaast worden duurzaamheid en milieu ook in deze industrie steeds belangrijker. Ontwikkelingen in de machine-industrie staan dus nooit stil en het gebruiken van nieuwe technieken is hierin ontzettend belangrijk.

Solliciteren op vacatures machinebouw?

Ben jij al werkzaam in de machinebouw of denk je er juist over na om als machinebouwer aan de slag te gaan? Bij Bureau Techniek bieden wij allerlei vacatures in de machinebouw aan, denk bijvoorbeeld aan: monteur machinebouw, montagemedewerker of engineer. Daarnaast kun je bij onze opdrachtgevers ook vaak als leerling aan de slag, zo kun je werken en leren tegelijkertijd.

In de machinebouw, wordt afhankelijk van de functie, vaak gevraagd naar een MBO- of HBO-opleiding. Heb jij bijvoorbeeld een technische opleiding afgerond richting werktuigbouwkunde, (industriële) automatisering, mechatronica, engineering of elektrotechniek, dan kun je vaak zo aan de slag in de sector machinebouw. Jouw opleiding en werkervaring hebben vaak voor een groot deel invloed op de werkzaamheden die je uit gaat voeren als machinebouwer.

Waarom bij Bureau Techniek?

Bureau Techniek is een detacheringsbureau in de technische sector. Als specialist in de techniek, zijn wij een voorloper in het bemiddelen en opleiden van mensen in de techniek. Wij gaan graag met jou op zoek naar de een leuke technische vacature die perfect bij jou past. Door ons specialisatie in de technische sector, hebben wij een groot netwerk aan opdrachtgevers door heel Nederland. In het bijzonder richt Bureau Techniek zich op regio Midden- en Noord Nederland. Bureau Techniek heeft twee fysieke locaties, 1 in Kampen en 1 in Heereveen. Maar buiten onze locaties om zijn wij ook altijd digitaal en telefonisch te bereiken voor al jouw vragen. Heb je bijvoorbeeld een vraag over een vacature of ben je benieuwd of wij ook een leuke baan voor jou hebben? Neem eens contact op en app, mail of bel ons gerust.