Wat houdt vacatures engineering bij Bureau Techniek in?

Als engineer ben jij een echte technisch professional. Ben jij een engineer en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij Bureau Techniek op de juiste plek! Ook deze technische sector is ontzettend breed en het vak kent veel kanten. Onder vacatures engineering vallen bijvoorbeeld: process engineers, mechanical engineers, maintenance engineers, software engineers, maar er is nog veel meer. Heb jij interesse in een functie als engineer? Check eens onze vacatures engineering.

Vacatures engineering

Engineers worden ook wel ingenieurs genoemd, maar toch houdt ‘engineer’ net wat meer in. Een engineer is een breed opgeleide technisch professional, die verstand heeft van de techniek op meerdere vlakken. De term is afkomstig van het woord ‘engine’, van oorsprong was een engineer dus iemand die met een motor werkte. De belangrijkste vier disciplines in engineering zijn: mechanica, elektriciteit, bouw en scheikunde. Maar als engineer ben je een echte alleskunner, met brede kennis van de technische sector.

Als engineer richt je je op het ontwerpen en bedenken van technische oplossingen voor allerlei problemen. Je past jouw wetenschappelijke blik toe op het ontwikkelen van technische constructies of processen. Hierbij heb je altijd de functie als doel, maar houd je ook rekening met ander factoren als geld, veiligheid, milieu, etc. Je kunt als engineer werkzaam zijn in de bouw, in de industrie, in de agrarische sector of bij andere projecten waarbij techniek een belangrijke rol heeft. Bijvoorbeeld bij defensie, in de lucht- en ruimtevaart en in de medische sector. Het exacte takenpakket van jou als engineer is natuurlijk verschillend per opdracht en hangt af van jouw werkgever.

Solliciteren op vacatures engineering?

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als engineer, dan is het handig dat je de juiste achtergrond hebt. Je kan engineer worden met een mbo-/hbo- of wo achtergrond, wij hebben dus ook engineering vacatures op verschillende niveaus. Heb jij bijvoorbeeld een opleiding als Engineering, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde gevolgd, dan is dit een vak voor jou. Ook als je al langer in het vak zit maar op zoek bent naar een nieuwe uitdaging ben je bij Bureau Techniek aan het juiste adres.

Ben jij al bezig met je opleiding, maar weet je nog niet helemaal welke kant je op wil gaan? Engineer is een uitdagende functie, waarbij je vaak specialistisch werk moet uitvoeren en dingen grondig bestudeerd. Ben jij technisch ingesteld, denk jij verder waar anderen stoppen en draai jij voor een ingewikkelde uitdaging je hand niet om. Dan is engineering wat voor jou. Bekijk ook dan eens onze vacatures engineering voor inspiratie. Vragen over een bepaalde job of het werkveld waarin je terecht komt? Aarzel dan niet om eens contact met ons op te nemen. Bij Bureau Techniek staan wij klaar voor al jouw vragen te beantwoorden.

Waarom bij Bureau Techniek?

Bij Bureau Techniek zijn wij specialist in het detacheren in de technische sector. Wij bemiddelen tussen opdrachtgever en technisch professional, daarmee zoeken wij graag naar de juiste match voor allebei. Door onze specialisatie in de techniek, hebben wij een groot netwerk aan technische werkgevers en engineering vacatures. Onze vestigingen bevinden zich in Kampen en in Heerenveen. Als jij op zoek bent naar leuke vacatures engineering: kom dan eens langs of bel, app of mail ons. We helpen jou graag verder in jouw zoektocht naar een nieuwe baan of misschien wel je eerste baan!

Ben jij opdrachtgever en op zoek naar engineers? Neem eens contact op met ons. Bureau Techniek is er zowel voor werkgevers als voor technische professionals. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste kandidaat voor elke functie. Zo zorgen we voor een goede klik van beide kanten. Neem eens contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden!