Verhalen van onze professionals

René: “Dankzij Bureau Techniek heb ik de stap kunnen maken naar werkvoorbereider”

Rene Beumer
Leestijd: 3 minuten

René Beumer, een 28-jarige man uit Overijssel, heeft binnen twee jaar drie technische opleidingen afgerond middels een BBL-traject. Na het behalen van zijn papieren gaat hij aan de slag als CNC verspaner/programmeur. Hij wil graag de overstap maken naar werkvoorbereider, maar overal waar hij op gesprek komt, wordt hij in de richting van CNC-programmeur gedrukt. René besluit daarom contact op te nemen met Bureau Techniek.

“Ik werd in de verkeerde richting geduwd”

“Mijn zoektocht begon online. Organisaties hebben van zichzelf niet veel vacatures online staan, dus je komt snel uit bij een bureau”, vertelt René. Hij wordt meerdere keren uitgenodigd op sollicitatiegesprek, maar dit betreffen functies waar hij grotendeels aan de slag gaat als CNC-programmeur en kleine werkzaamheden oppakt als werkvoorbereider. “Dit was niet echt wat ik zocht. Ik werd in die richting geduwd, terwijl mijn wensen ergens anders lagen. Dus ben ik verder gaan zoeken tot ik de website van Bureau Techniek tegenkwam.”

Drie sollicitatiegesprekken op één dag!

“Ik heb mijn cv geüpload en er werd gelijk telefonisch contact met mij opgenomen. Daarna heb ik snel en gemakkelijk contact gehad met accountmanagers Marjolein Korenromp en Robertinus Reitsema door te bellen, appen en mailen.” René vertelt over zijn ervaring met Bureau Techniek: “Wat mij vooral op viel, is dat zij mij niet een richting op stuurden maar juist in mijn richting meedachten. Zo kreeg ik al snel interessante opties voorgesteld en vervolgens had ik drie sollicitatiegesprekken op één dag. Hierdoor had ik vergelijkingsmateriaal. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een mooie functie als werkvoorbereider met een aantal werkzaamheden van CNC-programmeur. Dit was voor mij de toffe combinatie waarnaar ik op zoek was! Dankzij Bureau Techniek heb ik de stap kunnen maken naar werkvoorbereider.”

Aan de slag als werkvoorbereider

De week daarop begon René bij Ledder Metaaltechniek, waar hij nu al ruim twee maanden aan het werk is als werkvoorbereider. “Ik ondersteun hier de technische directeur. Ik voer werkzaamheden uit als planner, programmeur, tekenaar en administratieve werkzaamheden. De algemene en technische directeur zijn mijn directe collega’s. Het leuke aan de functie is dat er zo veel meer bij komt kijken dan wanneer ik achter de machine sta”, vertelt René blij. Ook het bedrijf bevalt hem goed: “Dit is een écht familiebedrijf en dat merk je aan de informele en ongedwongen werksfeer. De meeste collega’s werken hier al meer dan 20 jaar en dit is ook zeker terug te zien in de ervaring in het bedrijf. Ik kan mijn input brengen in dit bedrijf en dat wordt ook gewaardeerd. Ze luisteren naar je en dat zie je ook gelijk terug in de praktijk.”

Expertise en kennis blijven verbeteren

“Ik wil alle processen onder de knie krijgen en dan ook verbeteringen kunnen doorvoeren binnen de organisatie. Door mijn expertise en kennis in het bedrijf te verbreden kan ik meegroeien in de organisatie en zo kan het bedrijf blijven groeien. Mijn toekomstvisie is om samen met de directeur de afdeling te runnen.”

Wil jij net zoals René een baan vinden waar jij op je plek zit en kunt doorgroeien binnen jouw vakgebied? Neem dan contact op met Bureau Techniek, wij denken graag met je mee in de gewenste richting!

Artikel delen: